Hej igen!
Här kommer då veckans veckomatsedel. Kan säga att Torsdagens mat kommer inte att gå av för hackor, jädrar i min lilla låda vad gött det blev alltså! Frikadellerna är magiska! Du måste testa.
MÅNDAG: Vegetarisk thaiwok med glasnudlar
TISDAG: Fiskgratäng de luxe
ONSDAG: Krämig smakfull KORVGRATÄNG
TORSDAG: Parmesanfrikadeller i pastasoppa
Frikadeller:
500 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1 ägg
1 1/2 dl riven parmesan
1 1/2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
Svartpeppar
Soppa:
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
8 dl vatten
3 msk kalvfond
3 msk oxfond
2 dl okokt valfri pasta (min är från Lidl)
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Gör såhär:
1) Rör ihop allt till frikadellerna och låt stå och dra sig i ca 5 min. Forma sedan stora frikadeller och lägg på en skärbräda. Jag tror jag fick ihop ca 10 st.
2) Skala och hacka löken. Lägg i smör i en stor kastrull och låt löken svettas med smöret, pressa även i vitlöksklyftorna. När löken mjuknat häll på krossade tomater, vatten, kryddor (salt också) och fond. Låt puttra i ca 3 minuter.
3) Lägg försiktigt i frikadellerna och låt puttra i ytterligare 3 minuter.
4) Häll i pastan och koka enligt anvisningarna på pastan, försök dock se till att det är pasta som ska koka ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera!
Tips: Ha gärna i sockerärtor som får koka med i några minuter.
FREDAG: Tacolasagne med tortillabröd
VECKANS GODSAK: Saffranskaka i långpanna med lingon och vit choklad
Kika gärna på flera goda pastarätter:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR