Goddagens vänner!
Idag har vi måndag igen och jag tänkte kicka igång veckan med att bjuda dig på ett recept att kanske brassa i ordning redan ikväll. Du kommer inte ångra dig, det blev sååå krämigt och receptet är verkligen busenkelt att svänga ihop! Alla måste testa det här känner jag, så enkelt och så sjukt smarrigt…. När den finska matbloggen ”Liemessä” la ut det här receptet på sin blogg så tog fetaosten slut i Finland. Haha….. älskar sån genomslagskraft.
UGNSFETAPASTA, 4 pers
4 port pasta
2 st hela fetaostar, ca 200 g
1 dl olivolja
1/2 chilifrukt
1 pkt cocktailtomater, ca 250 g
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Häll lite olja i botten på en ugnsform. Lägg fetaosten på botten. Sätt igång pastavattnet.
2) Lägg i alla cocktailtomater, hacka chilin och strö på den på fetaosten. Salta och dra några varv med pepparkvarnen. Koka pastan.
3) Häll 1 dl olivolja över allt. Skjuts in i mitten av ugnen i 15 min. Efter 15 minuter höjer du ugnen till 225 grader och sätter den på grill, höj också upp falsen högt i ugnen. Låt den stå ytterligare i 10 min. Håll koll så fetaosten inte bränns, ta ut tidigare om det behövs.
4) Ta ut ur ugnen, ta en gaffel och dra sönder fetaosten. Häll i den nykokta pastan och blanda runt. Servera genast! Jag strödde på lite salladslök, funkar fint med färsk basilika också.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Vilket märke hade du på fetaosten?
Oj, nu minns jag inte alls vilka jag tog. 🤔
Jag lagade det här idag och det blev väldigt gott, tyckte jag. Ersatte chilifrukten med en sked sambal oelek, som jag brukar göra när det ska vara chilifrukt, för det har jag sällan hemma.
Kan man ta lite rödlök istället för chili? Varken jag eller min man tycker om det.
Du kan hoppa över chili bara.
Jag använde färsk basilika och knaperstekt bacon. Jättegott.
Mums! 😋