Hej igen!
Igår gjorde jag en KORVGRATÄNG som fick toppbetyg här hemma. Härligt när det lyckas och vardagsmaten faktiskt blir lite roligare. T.o.m mellan som inte är så förtjust i korv tyckte det var supergott!
KORVGRATÄNG MED SALAMI & OSTSÅS, 4-5 port
600 g valfri korv (jag använde finsk bastulänk)
200 g salami
1 rödlök
2 stora tomater
Några färska basilikablad
Ostsås:
50 g smör
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
2 -3 dl riven ost
1 krm färskmalen svartpeppar
Salt
Gör såhär:
Ostsås
1) Smält smör i en kastrull, häll i vetemjölet och vispa runt tills det är utblandat.
2) Häll i mjölken och vispa runt tills du har en jämn sås, låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i några minuter, rör ofta ofta så det inte bränns i botten.
3) Ta av från plattan. Tillsätt osten och låt den smälta ned. Smaka av med salt och peppar.
4) Skär korven och tomaten i skivor, dela och skär också löken i skivor. Varva korv, salami, lök, tomat och basilika i en ugnsfast form.
5) Häll över hela ostsåsen. Ställ i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter eller tills gratängen fått riktigt fin färg!
Tips: Ha i 1/2 krm malen muskotnöt i ostsåsen. Byt ut mjölken mot grädde för en ”gräddigare” ostsås.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ser väldigt gott ut 🙂
Vad åt ni till?
Pasta! 👌🏻👌🏻👌🏻
Vilken salami passar?
Vilken som helst. 👌🏻
Jag rev lite färsk vitkål ( dels för att få rent rivjärnet efter att jag rivit osten) och blandade i åxå
Blev så gott🤗
Mums! Bra tips! 🤤