Hej och hallå!
Äntligen fredag igen och här pågår förberedelser för kvällen. Inget speciellt som ska hända mer än att vi ska ha fredagsmys. Jag har redan förberett Quesadillas, dom ska egentligen fixas just precis innan servering men jag värmer dom lätt i ugnen ikväll så blir det toppenbra.
Detta är en perfekt förrätt eller plockrätt att välkomna gäster med t ex. Gott till det där glaset vin man får, helst om man är lite hungrig.
Quesadillas kan förberedas så tillvida att du steker dom just innan de serveras, då är det magiskt! Du kan också variera innehållet. Du kan ta skinka, salami eller någon annan god chark. Du kan också göra dem helt vegetariska med t ex lök och champinjoner i. Sååå gott!
Det här receptet har snappat från bästa Fredagskockens nya receptbok.
Så bra receptbok! Massor med bra tips och 16 olika menyförslag. Jag nappade på Quesadillas men jag har ändrat om det lite.
QUESADILLAS, 8 bitar
200 g prästost eller annan god ost med mycket smak
4 tortillabröd
100 g salami eller skinka
olivolja
Gör såhär:
1) Riv osten. Lägg ut 2 av tortillabröden och ha på hälften av osten. Lägg på salami eller skinka och sedan resterna av osten.
2) Lägg på de 2 tortillabröden och pressa ihop. Stek bröden i rikligt med olivolja på medelhög värme. Någon minut på varje sida, osten ska smälta fint inuti. Ytan ska bli gyllene och frasig. Dela varje i 4 bitar och servera med lite färsk purjolök.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Mums!!
Jag brukar fylla med serranoskinka, ruccola, Philadelphia och hot tacosauce 👌🏻
Gott! 🙂