Godmorgon!
Tack för alla fina gratulationer på min dag igår, man blir ju glad på riktigt. Att fylla år och bli firad med massa grattishälsningar är ju bara för underbart. Jag tänkte kicka igång bloggdagen med dessa underbara snabba små tunnbröd som kallas GLÖDHOPPOR. Galet goda och så svänger du ihop dom snabbt dessutom.
GLÖDHOPPOR, ca 8 -10 st
2 1/2 dl naturell yoghurt (går bra med filmjölk också)
3/4 dl mörk sirap
3 dl vetemjöl
4 dl dinkelmjöl fullkorn
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
Gör såhär:
1) Blanda alla ingredienser i en bunke. Degen ska vara rejält kladdig så ha inte i mer mjöl.
2) Dela degen i bitar, arbeta med mjölade händer. Forma till runda bullar och kavla ut dem till ca 0,5 cm tjocka rundlar.
3) Nagga varje och grädda dem i en gjutjärnspanna eller stekpanna. Pannan ska vara torr. De ska gräddas tills de får fin färg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hej!
Ska man vända på bröden?
Mvh S
Ja precis.