Hej igen!
Hörni, igår gjorde jag en falsk lasagne här hemma. Blev ju hur gott som helst, perfekt vardagsmat som absolut inte är tråkig. Tvärtom, känns som den nästan är festlig ju.
FALSK KYCKLINGLASAGNE, ca 6 port
500 g kycklingfärs (kan bytas ut mot vanlig köttfärs)
1 burk krossade tomater
1 lök
2 msk tomatpure
4 msk kycklingfond (använder du köttfärs så ta kalvfond istället)
Lite salt & Peppar
400 g torr pasta
Ostsås:
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 dl västerbottenost (eller annan smakrik ost)
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Stek kycklingfärsen så den blir helt genomstekt. Hacka löken och låt den mjukna med.
2) Ha i tomatpure och kycklingfond. Rör runt. Häll i de krossade tomaterna, låt det sedan puttra på medelvärme i ca 15 min. Fyll på med vatten om den känns för torr.
3) Koka pastan enligt anvisningar men spara ca 1-2 min på koktiden.
4) Blanda ca 1 dl mjölk och mjölet, vispa tills mjölet är vispat. Häll det i en kastrull, häll i resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 3 minuter medan du rör om. Salta & peppra. Ha i den rivna osten och låt det smälta ned.
5) Lägg i kycklingröran i botten på en ugnsfast form. Häll över all kokt pasta. Till sist häller du ostsåsen över. Skjuts in i ugnen. 200 grader i ca 20 min eller tills osten början få din färg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Jag är lite nyfiken på hur det går med din utbildning? Är väl 1 år sedan du startade och du skulle vara färdig certifierad inredare på 6 månader.
Det hände lite tråkigheter med en familjemedlem så utbildningen blev inte så viktig i det sammanhanget. Men som tur är får man ta upp det när man vill igen då det är en utbildning som görs på distans.
Grattis i efterskott fina Niiinis🥳🎉💖🤩 Hoppas du hade en fin födelsedag 🎁 💐 Du är så vacker;)
Bra kämpat👍👌Med viktnedgången👊
Kram🥰
Tack! ❤️
Tycker ofta att översta lagret pasta blir hårt o lite bränt när man gör såna här gratänger. Har du något tips mot det?
Jag skulle säga att du då spar lite av fyllningen till gratängen och toppar med den, sen är massor med ost bra som ett ”mjukare täcke”.
Skulle det passa med parmesanost i ostsåsen tror du?