Hej igen!
Dags för ett toppenrecept som jag lovar att du kommer gilla! Ja om du äter kött dvs. Jag åt av det här och kan säga att herreminjeeeeee så gott det kan vara med kött ibland.
KRÄMIG LÖVBIFFSGRYTA, 4 port
400-600 g lövbiff
2 msk oxfond
3 msk tomatpure
2 msk kalvfond
2 tsk soya
1 schalottenlök
3 dl vatten
3 – 4 dl grädde
Svartpeppar
Gör såhär:
1) Strimla lövbiffen och stek den lite snabbt i smör och olivolja. Ställ undan i en skål.
2) Ha i tomatpurén, låt den steka med en stund. Den avger en väldigt god smak när man”bränner” på den en stund.
3) Hacka löken och ha i den. Låt den steka med så den blir mjuk.
4) Häll i oxfond och kalvfond och vattnet. Låt stå och puttra på medelvärme tills vattnet reducerat nästan helt.
5) Häll på grädde och låt puttra på medelvärme i ca 10 – 15 min. Ha i köttet mot slutet och låt det värmas upp.
Servera med ris eller kokt potatis och en grönsallad.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Blir det inte väldigt salt med all fond och soya?
Nej, inte om du utelämnar vanligt salt.
Varför både ha oxfond och kalvfond? Jag har bara kalvfond kan jag ta 4 msk bara av den?
God smak. Ta av bara ena om du har den. 👍🏼
Hej!
Hur mycket vatten? Du har ej angett de.. Med vänlig hälsning, nybörjare 🙂
Det står i receptet. 😀 3 dl ska det vara.
Gudomligt gott 😋
❤️❤️❤️
Kan man använda mjölk istället för grädde? Eller måste man ha grädde? 🙂
Om det är fetthalten du tänker på så köp en grädde med låg fetthalt, det finns ända ned till 4%.
Gjorde denna i Crockpoten fast körde ner grädde och lite smetana i slutet, himmelskt gott!
Härligt att höra! 😘
En variant på Biff Stroganoff tycker jag. Det är gott och säkert din gryta också.
Jag gör Biff Stroganoff på lövbiff när jag inte oxfilé eller oxinnanlår hemma i frysen. Passar på när det är extrapris.
Bränna tomatpuré är på riktigt BIG NO NO, blir bittert
Den ska inte brännas, bara fräsas lite så den släpper mer smak. Blir inte alls bittert av det.
Följde receptet och… jäklar så försvinnande gott😋😋😋
🥰🥰🥰