Nu ska du få ett förrättstips av mig, eller så har du det som någon form av tilltugg. Blev så sjuuuuukt gott, du måste testa. Alltså jag är ju så svag för Burrata, en form av Italiensk ost som har som ett mozzarellahölje och inuti en j servrar ljuvlig krämig färskost. Ämen det är så gott!
UGNSBAKADE TOMATER MED BURRATA, 4 port
20 st kocktailtomater
4 msk olivolja
1 citron (skalet)
1 dl pistagenötter
2 msk honung
1/2 tsk salt
500 g burrata
6 skivor ljust bröd
Garnera:
1 msk honung
1 knippe färsk basilika
Gör såhär:
1) Blanda olivolja, citronskalet, honung och salt. Dela tomaterna på mitten och lägg i olivoljeblandningen. Rör runt! Häll allt på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 125 grader i 2 timmar.
2) Riv sönder brödet. Stek det i en rejäl klick med smör. Det ska bli lite frasigt och få lite färg.
3) Hacka pistagenötterna i mindre bitar och torrosta i en stekpanna.
4) Lägg brödet i botten. Strö över pistagenötterna, ha på tomaterna, skär Burratan i mindre bitar och ha på det också. Ringla över honung och toppa med färsk basilika. Servera!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Låter supergott,måste provas, men ska det vara inne i ugnen i 2 timmar?
Jajemen!
Vad gott det där ser ut