Åh, ännu en kaka som jag bara måste dela med mig av! En galet trevlig rabarberkaka som du snabbt svänger ihop. Jag älskar ju såna snabba kakor jag, det ska vara både enkelt och gärna snabbt och sen får den gärna smaka maaaaaagiskt. Det är min typ av kaka och här har ni en sån!
SNABB SAFTIG RABARBERKAKA, ca 8 bitar.
3 ägg
2 dl socker
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
2 dl rabarberslantar
Gör såhär:
1) Smält smöret. Rör ihop ägg, socker med en gaffel.
2) Blanda alla torra ingredienser och häll i det i äggblandningen. Rör om tills du har en riktigt seg smet.
3) Häll i smöret och blanda igen tills du har en smidig smet.
4) Lägg bakplåtspapper i en springform på ca 24 cm i diameter. Smöra gärna kanterna. Häll i smeten och lägg i rabarberna.
5) Grädda på 190 grader i ca 30 -35 min. Den ska börja få lite färg, känn gärna med sticka. Den ska vara någorlunda torr. Servera med vaniljvisp!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Kan jag använda fryst rabarber.
Går jättebra!
Vad har du för vaniljsås? Denna ser så krämig ut
Vaniljvisp. 🧡
Jag har ju inga rabarber 😔 tips på något annat att ha i.
Även jag gillar enkla snabba och framförallt goda kakor. Så vore kul om de gick och ersätta med något annat.
Hallon, blåbär eller öppen. 😅
Tror du att det går att använda smör och brödsmulor (ströbröd) i stället för bakplåtspapper?
Absolut! 👏🏻👌🏻
Gjorde denna kaka igår men med blåbär. Vaniljglass till 😋
Så gott va?! Mums! 🥰
Har mycket äpplen hemma. Tror du det blir gott?
Minst lika gott! 👏🏻🤩😋
Kan man använda fryst rabarber?
Absolut, det får jättebra! 😍
Är det varmluftsugn eller vanlig ugn du menar i dina recept
Jag bakar alltid i vanlig ugn! ❤️
Så enkelt och gott. Bra med mycket rabarber för att få till syrligheten. Gjorde i smörade folieformar för att kunna lägga direkt i frysen
Så god, omtyckt av alla😋😍
Verkar god – måste prova!
Gjorde rabarberkakan idag med vårens första rabarer! Supergod!
Kan jag göra den glutenfri
Jadå, bara byt ut mjöl mot glutenfri mjölmix och tillsätt 1 msk fiberhusk.
Har gjort denna flera gånger nu med både blåbär och rabarber ( frysta). Det är ett toppenbra recept och går så snabbt att göra. Tack 🙏❤️
Så roligt att höra! 🥰