Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart
Hej igen!
Igår efter vi kom hem från Taxinge Slott och hade ätit vår gourmet middag i form av mackor…. haha… så avslutade vi kvällen med att mumsa i oss en glass som jag gjorde innan vi åkte. Alltså den här glassen är det absolut godaste jag ätit. Jag är heeeelt ärlig. Det absolut krämigaste och godaste jag någonsin satt tänderna i. Den här kommer jag aldrig sluta göra alltså…. du måste testa! Perfekt till dessert t ex eller bara ha i frysen så ungarna har lite god glass att gotta sig med. Du kan servera den med bär eller med chokladsås och chokladknappar som jag gjorde. Den är magisk!
Den är jätteenkel att bara vispa ihop, vispar man grädden så den är sådär härligt fluffig så blir den här glassen perfektion.
HEMGJORD GLASS MED VIT KARAMELLCHOKLAD
Kika gärna in mitt recept på Daimglass HÄR.
Kika gärna in denna nyttiga Blåbärsglass HÄR och den HÄR snabba Mangoglassen.
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
3 tsk vaniljsocker
115 g vita chokladknappar med karamell (klickbar länk)
Gör såhär:
1) Vispa grädden fluffig. Den ska alltså inte bli fast utan sådär härligt fluffig i kosistensen.
2) Häll i den kondenserade mjölken och vaniljsocker. Vispa runt så allt blandas ordentligt.
3) Hacka chokladen smått, häll i den och blanda runt ordentligt. Häll i allt i en brödform som rymmer 1-1,5 liter. Spar lite chokladhack att hälla uppepå också. Täck för med gladpack och frys i minst 4 timmar. Ta fram ca 15 minuter innan servering. MUMS! Så gott!
TIPS: Kika gärna in allt som finns i Skafferiväg på Matsmart. Billigt och du hjälper miljön genom att minska matsvinnet.
Klicka gärna i det lilla hjärtat under inlägget om du gillar receptet.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Låter gott! Men behöver man inte röra om i glassen under frystiden?
Mvh Anne-Marie
Nej, behöver inte göra nånting alls! 👌🏻😋
Mums vad gott det låter. Det måste testas! Tack för tipset!
Varsågod! 😋🥰
Den kondenserade mjölken ….är det en sån där burk som ska kokas i vatten …ett par timmar ???
Ja det är den kondenserade mjölken, den ska inte kokas innan utan du häller i den som den är. 👍🏼
Gjorde denna med min son igår. Sent på kvällen kom han in och satte sig på sängkanten och sa: det var den godaste glass jag ätit
Helt salig och chockad över att den blev så god och att han hade gjort den själv .
Men åh, blir alldeles tårögd. Älskade pojken! Tack för du delade med dig! ❤️❤️❤️
Kan du som mjölkfri äta kondenserad mjölk. Jag skulle så gärna vilja testa men är laktoskänslig och är rädd att bli dålig i magen…
Jag kan smaka men inte äta mängder, jag vill undvika det så mycket som möjligt! 👍🏼
Kanonrecept! Alltså grunden om man säger så.
Jag har använt det i flera år.
Med olika smaksättningar. Såååååå gott
Visst är det bra? 🥰👌🏻😋
Åh… Det var DÄRFÖR den var alldeles för söt! Jag använde Dulche Leche, alltså som karamellkokt kondenserad mjölk. 😢
Fick slänga ut allt…
Blir det lika gott med vira chokladknaooar utan karamell? Kan man istället tillsätta hackad dajm😁
Jaaa absolut! 🥰
Vad är vit karamell knapp choklad I glassen? Länk fungerade ej.
Är detta bara krydda?
Det är en slags vit karamell choklad, funkar såklart med vilken choklad som helst. Eller så bara hoppar du över den delen.