Middagstips till vardags, men också ett tips som du absolut kan variera. Istället för vardaglig korv som jag hade i så kan det bytas ut mot t ex kassler eller kyckling exempelvis. Detta blev väldans väldans gott, tänk att det enkla kan bli så himla bra? Härligt ju! Korvgratäng med ostsås, MUMS säger jag!
KORVGRATÄNG MED OSTSÅS, 4 port
3 tjockkorvar (typ frukostkorv)
1 tsk timjan
salt och vitpeppar
300-400 g spaghetti
Ostsås:
50 g smör
1 msk vetemjöl
1,5 – 3 dl mjölk (har lite dålig koll hur mycket jag hade i, förlåt 😉 )
2 dl riven ost (gärna vällagrad typ prästost)
salt och vitpeppar
Gör såhär:
1) Strimla korven i mindre bitar. Stek den och krydda med timjan, salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form.
2) OSTSÅSEN: Smält smör i en kastrull. Häll i vetemjöl. Vispa runt så mjölet blandas med smöret. Häll på mjölk och kryddor. Vispa runt tills du har en lite trögare sås, den ska alltså inte vara så rinnig. Ta av från plattan, ha i osten och låt den smälta ned i såsen.
3) Lägg spaghetti i rundlar på korven. Häll sedan såsen i rundlarna. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR