På söndag, alltså imorgon, är det ju en stor firardag för många. Dagen då mammor ska firas. God mat och kanske en efterrätt eller två. Jag själv är ju så svag för efterrätter, jag har alltid varit det. Jag går gärna på efterrätten direkt. Haha… Den här snabba sommartårtan är verkligen toppen, den blev svingod! Den räcker till ca 4-6 personer vilket också är perfekt då det alltid brukar bli kvar så mycket tårta efter ett firande. När jag bjöd på den här så räckte den till 5 personer sen var det sopslut.
NINAS SNABBA SOMMARTÅRTA, 4-6 pers
1 ägg
0,75 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
0,5 dl naturell yoghurt
75 g smör
Fyllning:
1,5 dl vaniljkräm (jag gjorde det på marsanpulver, 1,5 dl mjölk och 4 msk marsanpulver)
Garnering:
2 dl vispgrädde
jordgubbar
citronmeliss
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker och ägg, behöver inte vispas, räcker bara att blanda ihop.
2) Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda i det i äggblandningen samtidigt som du har i yoghurten.
3) Smält smör och häll sedan i det i smeten och blanda runt tills du har en jämn smet.
4) Blanda vaniljkrämen. Jag använde Ekströms marsanpulver som man blandar i kall mjölk. Jag tog 1,5 dl mjölk och sen tog jag 4 msk av marsanpulvret.
5) Ta fram en brödform, lägg i bakplåtspapper i botten. Häll i hälften av smeten. Bred på vaniljkrämen på smeten. Häll sedan på resten av smeten. Grädda långt ned i ugnen i ca 35-40 minuter eller tills att kakan känns torr (obs, tänk på att du har vaniljkräm emellan och den kommer fortfarande vara kladdig). Blir den för mörk mot slutet kan du ha på aluminiumfolie. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Skär bort kanterna.
6) Vispa grädden, dela jordgubbarna i 4 delar. Spritsa på kakan, ha sedan på jordgubbar och citronmeliss.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Kram Nina
Hej! Vilken stl har du på brödformen? 😊
En 1 liters. 🙂