Här ska du få ett riktigt fint tips att laga till helgen. Dessa potatisar är verkligen helt fantastiskt goda och är så goda att man skulle kunna äta bara dom. Inget till utan bara sitta och mumsa på god potatis. De är ljuuuvligt goda, frågar ni min karl så kommer han säga att det här är det godaste i potatisväg man kan äta. 🙂
Har du kokt potatis över så är det ännu enklare att svänga ihop detta. Så släng aldrig kokt potatis, spar alltid och gör något gott av.
KRISPIG POTATIS, ca 5 potatisar
Kika gärna på detta recept på krossade potatisar med vitlök
Kika gärna på detta recept på smöriga bakade potatisar
5 kokta potatisar
3 msk olivolja (eller annan olja)
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad rosmarin (eller någon annan ört du gillar)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk rismjöl
lite färsk timjan
0,5 dl olja att steka i
Gör såhär:
1) Skala den kokta potatisen om den inte redan är det. Lägg i en bunke.
2) Ha i vitlökspulver, torkad rosmarin, salt, peppar och rismjöl. Häll oljan över. Blanda sedan allt ordentligt. Ha också i färsk timjan och rör om.
3) Häll i oljan i stekpanna, var försiktig bara så oljan inte blir för varm. Ha alltid ett lock tillhands när du steker i mycket olja så du kan släcka ifall det skulle ta eld i pannan. Stek potatisen i oljan tills den får fin färg och blir krispig. Sååååå gott!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Jag undrar om det går lika bra att tillaga dessa potatis i ugn. Isåfall hur många grader och hur lång tid
Tacksam för svar
M.v.h.
Inga-lill
Nej, dessa bör tillagas i stekpannan. 🙂
Går det göra klyftor i ugnen på detta vis?
Nej, de måste liksom halvt friteras i en stekpanna.
Låter jättegott.Kan jag använda vanligt mjöl istället för rismjöl?
Absolut!
Kan man byta rismjölet mot något annat mjöl?
Ja, bovetemjöl funkar fint också.