Måste ge dig ytterligare ett tips till helgen! Denna åt vi som efterrätt igår och jag kan lova att den kommer göra succé. Grejen är att detta är nästan exakt som mitt recept på cheesecake i glas men här gör man den till en hel cheesecake. Det går snabbt, det är supergott och det är enkelt. Vad kan bli bättre? Älskar dessutom hur den ser ut. Ja men du måste helt enkelt testa!
SNABB CHEESECAKE, ca 8 bitar
Kika gärna på mitt recept på Cheesecake i glas (<klicka)
Kika gärna på mitt recept med Oreo Cheesecake (<klicka)
200 g cream cheese (färskost)
1,75 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
15 digestivekex
100 g smör
1 hel citron
Garnering:
färska blåbär
citronmeliss
Gör såhär:
1) Riv zesten på citronen. Vispa grädden så den blir någorlunda fast. Blanda sedan cream cheese, florsocker, vispgrädden, citronzesten och vaniljsocker i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp tills det blir fluffigt.
2) Krossa digestivekexen till smul. Jag brukar ta en platspåse och så kör jag med kavel över tills det är alldeles smuligt. Smält smöret och blanda sedan digestivekrosset med smöret. Tryck ut detta i en pajform. Jag använde botten på ett glas att trycka ut det med.
3) Bred ut cream cheese röran uppepå. Dekorera med blåbär och citronmeliss eller vad du nu önskar och gillar. Ställ kallt tills den ska ätas, gärna en timma för att den ska sätta sig lite men det behövs absolut inte om inte tid finns.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Älskar dina recept:) I veckan har det blivit både krämig korvgratäng och köttfärsmuffins. Så gott och enkelt att göra. Ikväll ska vi testa ”Ninas thaikyckling”.
Jag blir så himla himla glad när ni provar och gillar! Hoppas att det blir gott, själv älskar jag den där thaikycklingen. MUMS!
Va är det för något zesten, citronzesten???
Skalet på citronen.
Hej/ Blir den bra att göra dagen innan (helt klar) är botten seg eller krispig?
Botten är lite krispig. Gör botten men ha på gojset strax innan. ❤️