Nu när jag ändå är igång så måste jag också bjuda dig på ett galet gott recept på en riktig sommarkaka som du kan njuta jättemycket av. Ta en fika ute, på midsommar, som efterrätt till grillmiddagen…. ja men när som. Den här kakan är dessutom fin att se på så man är typ glad i magen när man får servera den.
LÅNGPANNEKAKA MED SOMMARFROSTING, 20 bitar
Kika gärna på mitt recept på jordgubbsrutor HÄR, kolla också in min vackra jorgubbs och raberberpaj HÄR.
4 ägg
4 dl strösocker
250 g smält smör
1 citron (saft & zest)
1,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Frosting:
2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron (bara zesten)
1 dl färska hallon
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg riktigt fluffigt.
2) Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta i det i äggsmeten. Rör jämn med en slickepott.
3) Smält smöret, ha i det i smeten. Riv i citronzest och droppa i saften. Rör tills du har en seg smet.
4) Häll i mjölk och rör om tills du har en jämn smet.
5) Lägg i bakplåtspapper i botten av plåten eller så smörar och bröar du en långpanna. (Den stora plåten du har i ugnen). Häll i smeten och bre ut den jämnt. In i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min. Känn med sticka så den inte är kladdig.
6) Medan kakan gräddas gör du frosting. Vispa grädden så den är fast vispad. Blanda sedan ut den med färskosten. Blanda försiktigt så allt håller sig fast. Vispar man här kan allt bli som en vätska. Ha i florsocker, vaniljsocker, det rivna skalet av en halv citron och slutligen hallonen. Rör tills du har en smidig frosting.
7) Ta ut kakan och låt den svalna helt. Dela upp kakan i rutor. Lägg i frostingen i en sprits med en stor tyll (så du kan spritsa små bitar av hallon) och spritsa fint på varje bit. Toppa med jordgubb och citronmeliss och florsocker.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin (så missar du aldrig några inlägg) HÄR
Min kaka blev platt,kan det vara ungnen,200 grader är väl lite för mycket,175-180 är kanske lagom
Mvh Marja-Liisa Dorff
Nej, den värmen fungerar fint för mig. Vispade du ägg och socker riktigt fluffigt? Det tar någon minut att göra det?