Äppelpaj i glas

Hej!

Tänkte att jag måste dela med mig av ytterligare ett efterrättstips till Valborg. Det här fick min mans tunga att krulla sig som han sa. Det var galet gott tyckte han och tyckte verkligen att ni skulle äta det här. Ja, han är lika engagerad i den här bloggen som jag. Haha… Den här efterrätten blir lite finare än när man äter den i ordinarie utförande. Detta är alltså äppelpaj i glas, ser lite trevligare ut och blir såååå gott så jag nästan smäller av, det är helt sant! Äpplena bryns i äkta smör, kardemumma, sirap och vaniljsocker och blir nästan lite karamelliserade. Ja men föööör gott, du hör ju själv hur gott det låter va?

IMG_5326

IMG_5327

IMG_5335

IMG_5330

IMG_5329ÄPPELPAJ I GLAS, 2 st stora

Prova gärna att göra min jättegoda kardemummakaka med äpplen, recept HÄR
Testa gärna Cheesecake i glas, recept
HÄR

3 äpplen
50 g smör (äkta)
3 msk ljus sirap

1 tsk nymalen kardemumma
1 tsk malen kanel
2 tsk vaniljsocker

Smulpajs-smul:

50 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
0,75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
nypa salt

Servera till:

Vaniljsås

Gör såhär:

1) Skala och skär äpplena i mindre bitar.

2) Smält smöret i en stekpanna, ha i äpplen och alla kryddor, vaniljsocker och sirap. Låt steka runt tills det är ganska så mörkt i färgen och det mesta av vätskan kokat in. Låt äpplena svalna.

3) Gör smuldegen. Rumsvarmt smör blandas med strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och salt. Fördela ut på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. In i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Det ska få lite färg.

4) Lägg äppelröra i botten. På med smulet och avsluta sedan med vaniljsås och gärna lite malen kardemumma uppepå. Sååå gott!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

86
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Astrid
Astrid
4 years ago

Tack för alla dina goda recept!
Känner liksom du rädsla över Coronapandemin och håller mig själv helst långt ifrån andra människor. Men funderar över hur länge detta kommer att fortgå.

Pia
Pia
3 years ago

Hej! Kan man göra den här efterrätten i förväg? Tack för alla goda recept!!! 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Pia
3 years ago

Ja en stund innan kan du göra den. Kruxet är att fraset i själva smulet blir lite segt om det ligger mot själva cheesecakefluffet. Hoppas du förstår var jag menar. 😂

Nästa inlägg

Rulltårtstårta

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x