Hej!
Ja men dags för ett gottigt recept igen, lite sent men ändå. Det här är perfekt som lunch eller när du vill äta något enkelt. Det är också toppen till en kyckling eller kötträtt. Jag åt det själv till lunch idag och det var supersmarrigt.
BAKAD SÖTPOTATIS I SALLAD MED KOKOS/CITRONDRESSING, 4 port
2 stora sötpotatisar
2 vitlöksklyftor
5 msk olivolja
1/2 tsk paprikakrydda
1 citron
1/2 tsk torkad timjan
Salt & peppar
Flingsalt
Dressing:
1,5 dl kokosmjölk
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Skala och skiva sötpotatisarna i stora ganska så tjocka skivor. Ca 1 cm tjocka. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
2) Riv zesten (skalet) på hela citronen. Blanda det med pressad vitlök, timjan, paprikakrydda, olivolja, salt och peppar. Pensla röran uppepå sötpotatisskivorna. Släng på lite flingsalt. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min. Håll koll så potatisen inte bränns.
3) Dressing: Blanda kokosmjölk, riv i citronskalet, pressa i vitlök, honung och salt och peppar. Blanda.
4) Skär sallad. I min hade jag grönkål, gröna vindruvor, tomat och gurka.
5) Sötpotatisen får gärna vara varm. Skiva den i mindre bitar och blanda i salladen. Häll över dressingen på hela salladen. Ät & njut!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Wow! Låter hur gott som helst! 🤤
Det blev jättegott, men dressingen blev väldigt tunn och blaskig. Gjorde jag något fel?
Beror alldeles på hur krämig kokosmjölken är. Tipsar om att köpa Garants. Den är superkrämig om du förvarar den i kylen. 👍🏼
Tack för tipset. Det ska jag prova nästa gång.
Det här ser ju väldans gott ut. Vi ska ha student här nästa vecka, och jag letar sötpotatis-recept. Funkar det att göra potatisarna nån dag innan servering och käka som kall sallad? Har du testat?🌸
Går jättebra, förvara i kylen bara! 👌🏻😋
👍🏻