Nu vill jag tipsa dig om ett supersmarrigt recept på gratäng. Den här svänger du ihop busenkelt och snabbt och hela familjen gillar massor. En riktigt bra och god vardagsrätt och något som du kan göra mycket av och frysa i matlådor.
KRÄMIG KÖTTFÄRSGRATÄNG, 5-6 pers
Kika gärna på min köttfärslåda HÄR (<länk)
Kika gärna på min köttsfärs och bacongratäng HÄR (<länk)
400 g köttfärs
2 tsk kinesisk soja
1 tsk torkad rosmarin
2 msk tomatpure
salt och peppar
2 dl vatten
400 g pasta av valfri sort
3 dl riven ost
cocktailtomater
3 dl grädde
Gör såhär:
1) Koka pastan enligt anvisningarna, låt det gärna koka al dente (alltså 1-2 minuter mindre tid än vad det står på förpackningen).
2) Stek köttfärsen, ha i soja, rosmarin, tomatpure, salt, peppar och vatten. Låt puttra i ca 5 min eller tills allt vatten reducerats.
3) Ta fram en ugnsfast form och häll i både pastan och köttfärsen där i. Blanda allt ordentligt. Häll i grädden och blanda lite till. Toppa med riven ost och cocktailtomater. Skjuts in i ugnen i nedre delen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills osten fått fin färg.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Hejsan tänkte göra denna. Men om jag tar 800g. Köttfärs. Ska jag även dubbla grädden då?
Du behöver nog inte dubbla, men ha i lite mer, tänk att det ska nå ungefär till lite mer än hälften av formen.
Hej en super god gratäng tack ninis
Åh härligt att det gillades! 🥰
Matlagningsgrädde eller vispgrädde? Vilken rekommenderar du?
Helt klart vispgrädde, det är godast och krämigast.
Vill använda vegfärs Samma mått/vikt??
Lika mycket. ☺️
Har gjort den här så många gånger nu. Med lite egna kryddningar och massa vitlök. Helt klart min favorit att ha i matlåda till jobbet!
Mums! 😍😍😍