Hej igen!
Idag kändes det som läge att bjuda på ett riktigt smarrigt recept på urgod citronkaka som jag gjorde häromdagen. Kan säga att det var en strykande åtgång. Swisch sa det så var den borta, ska du göra den så tänk på att det går åt fort. 🙂 Den här kakan passar verkligen hur bra som helst såhär i påsktider.
Hittade receptet på Allas men har gjort om det lite efter smak.
KRÄMIGA CITRONRUTOR, 12 bitar (du kan med fördel göra dem i mindre bitar)
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
Citronkräm:
4 ägg
2 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
1 citron (saften och skalet rivet)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla de torra ingredienserna och blanda dem tillsammans med smöret till en lite kladdig deg.
2) Platta ut degen i botten på en ugnsform på ca 20 x 30 cm. Förgrädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 min.
3) Citronkräm: Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Ha i alla de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Ta ut kakan och häll över smeten över kakan. Grädda i ytterligare 15-20 min, kolla bara så kakan inte bränns uppepå. Kakan är lite lös så låt den svalna helt när du tar ut den. Pudra med florsocker och servera till lättvispad grädde och kanske lite strössel.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR