Halloj!
Tisdag och en av veckans tråkigaste dagar, men nu känns det mer eller mindre som om dagarna flyter samman. Spelar inte riktigt roll om det är tisdag eller torsdag på något vis. Något som däremot kan förgylla de flesta dagar är mat, god mat. Det är som en värmande härlig filt över livet. God mat och en fin dukning med tända ljus förgyller vilken situation som helst. Jag tänkte kicka igång den här tisdagen med att bjuda dig på ett smarrigt middagstips, en vansinnigt god kycklingpaj som fick högsta poäng här hemma. Varsågoda.
Missa inte: Mina 40 mest populära recept på hela sidan.
Den här pajen blev så saftig och god tyckte jag. Det blir ju så god smak på en matpaj då alla ingredienser får gojsa till sig i en äggstanning. Verkligen enkel mat som blir väldigt god.
Kika gärna på fler populära recept med kyckling: Mina 10 populäraste kycklingrecept
Variera gärna grönsakerna i denna paj. Paprika är väldigt gott och ger massor med smak, men det finns också broccoli, blomkål och grönkål att variera med.
Missa inte en av de godaste kycklinggrytorna som finns: KLICKA HÄR
KYCKLING & BACONPAJ, 4-6 pers
1 pajdeg (HÄR finns recept på en färdig)
2 stora kycklingfiléer
1 paket bacon
2 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök (funkar med vanlig lök också)
1 paprika
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soya
1 tsk timjan
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
svartpeppar och salt efter smak
Äggstanning:
2,5 dl matlagningsgrädde
3 ägg
salt
peppar
Topping:
Paprika
3 dl riven ost
Gör såhär:
1) Tina kycklingfileerna om de är frysta. Skär dem och baconen i mindre bitar. Strimla salladslöken och paprikan.
2) Stek kycklingfiléerna och baconen så de är stekta igenom. Ha sedan i paprika och salladslök så de får steka med tills de är mjuka.
3) Ha i dijon, soya och kryddor. Häll på vatten. Låt puttra tills vattnet reducerats (kokat in). Häll sedan på creme fraiche, låt den puttra med i kycklingröran i ca 10 min.
4) Ha i pajskalet i en rund pajform. Nagga botten, förgrädda sedan pajdegen i ca 10 min på 200 grader. Ta ut.
5) Äggstanning: Vispa samman allt till äggstanningen.
6) Ha i kycklingröran i botten på pajen, häll äggstanningen över. Fördela ut den rivna osten och toppa med några paprikastrimlor. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Osten ska ha fått ordentligt med färg och äggstanningen stannat av. Ett tips är att täcka kanterna på pajen med folie så bränns de inte. Jag gör alltid så, då får hela pajen så himla fin färg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Kram Nina
Hej, jag inser att detta nog är den vanligaste och tråkigaste kommentaren men… den där pajformen ser lite grå/blå/svart ut med mönster på… den var snygg som tusan, Märke?
Kram
Absolut ingen tråkig kommentar! 🥰 Den är köpt på röda korset så jag har verkligen ingen aning om var den är ifrån? 🙈
Idag har vi njutit av din goda kyckling o baconpaj,
på förmiddagen bakade jag lantbrödet så det
har varit full fart i köket idag. Jättekul o smaskigt😃Det är så roligt med alla dina recept 👍🥰
Går denna paj att frysa och värma upp senare? ☺️
Går utmärkt!
Den var en fullträff här hemma? Mina barn undrar vart jag får min recept ifrån 😁
Haha! Vad roligt och höra! 🥰