Halloj!
Dags för ett riktigt höjdarrecept på kycklinggryta som jag brukar göra! Den här är sååååå god, jag älskar den verkligen!
KRÄMIG KYCKLINGGRYTA MED KOKOSMJÖLK, 4 port
2-3 relativt stora kycklingfiléer
1 tsk paprikakrydda
2 st grönsaksbuljongtärningar
1/2 knippe salladslök
1/2 knippe grön färsk sparris
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
250 g kokosmjölk
salt och peppar
Gör såhär:
1) Börja med att skära kycklingen i större tärningar. Stek dem i olivolja tills de fått färg runtom.
2) Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar, ha i dem bland kycklingen. Låt dem fräsa med tills de mjuknat något. Pressa i vitlöksklyftorna och smula i grönsaksbuljongerna och ha i paprikakryddan. Häll i vinet. Låt reducera (koka in) lite.
3) Ha i kokosmjölken och låt puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera t ex med pasta, ris eller potatis. Själva åt vi det med linspasta.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hej! Har ingen färsk sparris, kan man använda fryst? Ska man tina den innan isf?
Absolut!
Har du haft i soja? Grytan ser så brun ut på bilderna! Lagat den nu och den är jättegod- bara mkt ljusare i färgen
Har haft i det som står i receptet, kan skilja sig en del beroende på ljussättning på bilden och sånt. 😀
Hej, kan man ersätta vinet med något alternativ? Äppeljuice?
Vinet kan vara alkoholfritt från affären, men om du inte vill ha det så testa äpplejuice. Har aldrig testat själv. ❤️
Mycket intressanta recept.
Om man inte har kokosmjölk kan man ta grädde och Philadelphia