Hörni hörni!!!
Se hit för bövelen! Dessa bullar bara MÅSTE du baka, det är så vansinnigt gott så klockorna stannar. Oj oj, himmelskt är bara förnamnet. Detta är nog bland det godaste bullar jag någonsin bakat.
KNÄCKIGA TOSCABULLAR, CA 27 st stora
1 pkt jäst
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
2 tsk salt (är resten väldigt sött så brukar jag fylla på med mer salt, blir galet gott)
1,5 dl strösocker
ca 12-15 dl vetemjöl (degen ska släppa kanterna i bunken, då är det klart)
Toscafyllning:
100 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 tsk kanel
0,5 dl råsocker
50 g mandelkross
Toscatopping:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
100 g mandelkross
Gör såhär:
1) Värm mjölken till 37 grader. Smula ned jästen i bunken. Häll mjölken över och lös upp jästen. Tillsätt socker och salt.
2) Varva mjöl och det rumsvarma smöret tills du har en smidig deg. Degen är klar när den släpper från kanterna i degbunken. Tänk på att all mjöl är olika, det hänger på färskhet, på märke osv. Så mängden hänger lite på hur degen beter sig, ett bra riktmärke är att den är perfekt när den släpper kanterna.
3) Låt degen jäsa under bakduk i 45 – 60 min. Den ska bli ungefär dubbelt så stor.
4) Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång platta som är ca 1,5 cm tjock.
5) Ta rumsvarmt smör och bred ut den på degplattan. Ringla över ljus sirap, råsocker,mandel och kanel.
6) Rulla ihop degplattan. Skär ur ca 2 cm breda bitar och lägg i bullformar.
7) Gör toscafyllningen: Blanda allt i en kastrull, koka upp under omröring. Ställ sedan kastrullen kallt tills toscan svalnat helt. Ha på ca 0,75 – 1 msk på varje bulle.
8) Grädda på 225 grader i ca 10 minuter.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras av dessa härligt goda recept också:
Krämiga vaniljbullar i långpanna
Riktigt stora kanelbullar, som på café
Kram Nina
Verkar jättegoda.
Är det 1,5 dl socker i degen ? Enheten saknas 😊
Tack på förhnad
Ja precis, det hade trillat bort, har ändrat det nu. 🙂
Tack 😊
Kan man använda en påse torrjäst istället? 🙂
Jadå! 👍🏼
Gjorde dessa och jag har nog aldrig bakat något så gott innan! Riktigt bra recept hörru! 10/10 ⭐
Så kul och höra!