BAKPULVERLIMPA och Vasaloppsfrukost

Igår ringde jag och bjöd in mamma och pappa till Vasaloppsfrukost hemma hos oss. Så mysigt med lite frukosthäng medan man sitter uppkurad i soffan och kollar skidor. Idag har det varit skidor överallt på TV:n dessutom och mamma och pappa är superintresserade av allt som har med skidor och göra.

Jag bakade ett sånt jädrans bra och gott bröd till frukosten. Helt chockad att ett bröd som inte är ett jäsbröd blev så himla bra, det här kommer jag göra många gånger till. Perfekt när man vill göra ett snabbt bröd till frukost t ex. Den gräddas visserligen nästan en timma men svänger man ihop den direkt på morgonen är man klar med frukosten och duschen lagom till brödet är klart. Perfekt att frysa in i skivor också, gör man det snabbt efter gräddningen håller det sig väldigt färskt.

IMG_4636

IMG_4637

IMG_4638IMG_4628

IMG_4629

BAKPULVERLIMPA, 1 limpa

4 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 dl mjölk

Gör såhär: 

1) Blanda alla torra varor i en bunke, häll över mjölken och rör om tills du har en riktigt kladdig deg.

2) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i degen där.

3) Grädda i 180 grader i ca 50-55 min.

Ja det blev en väldigt mysig dag tillsammans med mina föräldrar. Gillar när vi bara hänger tillsammans. Hur mysigt som helst.

Nu ska jag laga en väldigt sen lunch åt oss här hemma.

Kram Nina

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

62
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Isabelle
Isabelle
2 years ago

Kan man göra detta brödet med vatten i stället för mjölk? Då jag är hemma sjuk & har inte så mycket mjölk hemma

niiinis
niiinis
Reply to  Isabelle
2 years ago

Nej, det ska göras på mjölk tyvärr.

Jannike
Jannike
2 years ago

Är det i varmluftsugn eller ”vanlig” ugn? Samt var i ugnen ska man placera formen – i mitten?

niiinis
niiinis
Reply to  Jannike
2 years ago

Jag kör alltid vanlig, lite i den nedre funkar fint.

Carro
Carro
1 year ago

Gjorde detta bröd, men hade den mitt i ugnen på 180° och lät den stå inne i 1h. Ändå var den degig/ kladdig i mitten.

niiinis
niiinis
Reply to  Carro
1 year ago

Det kan givetvis skilja från ugn till ugn, det kan också skilja på hur kompakt ditt mjöl var, eller var det var för kvalitet på det. Det bästa då är att låta den vara inne tills den är klar helt enkelt. Tiden är oftast ett riktmärke men kan givetvis skilja sig.

Nästa inlägg

KNÄCKIGA TOSCABULLAR

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x