Igår var jag världens bästa mamma igen, jag lagade nämligen sliders…. eller så kan man säga minihamburgare också. Milo var lyrisk… ”Mamma, det här smakar verkligen som riktiga hamburgare brukar göra. Sååå gott.” Det var ett fint betyg ju, att det smakade hamburgare också. 🙂
Grejen var att jag hade bara köttfärsen hemma, inget annat. Till hamburgare krävs ju lite annat också, som typ bröd och dressing. Som tur var så kan man ju göra bådadera alldeles själv, ja både dressingen och brödet. Snabbt går det också, nu ska du få recept på hela härligheten. När du gjort bröden, hamburgaren och dressingen så bygger du ihop en hamburgare med allt gott som du gillar.
HAMBURGARE, 6 st
300 g köttfärs
1/2 tsk lökpulver
salt och peppar
smör till stekning
Gör såhär:
1) Såhär burkar jag göra när jag gör hamburgare. Lägg köttfärsen i en liten plastpåse. Häll i alla kryddor, knåda påsen ordentligt så att allt blandas. Ta ur 6 små hamburgare. Stek i rikligt med smör
SNABBA HAMBRUGERBRÖD, 6 st
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja
3 tsk bakpulver
4-5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
vatten
sesamfrön
Gör såhär:
1) Blanda vetemjöl och bakpulver.
2) Blanda sedan ihop alla ingredienser. Du ska få ihop allt till en deg, den kommer att vara lite kladdig men du ska ha mjölade händer och knåda så lite som möjligt på degen, då fastnar det inte på händerna. Knådar inte för mycket bara, då blir bröden kompakta och torra.
3) Lägg bröden på bakplåtpappersklädd plåt. Pensla dem med vatten och ha på sesamfrön. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15 min. De ska börja få lite lite färg, då är det klara.
SNABB HAMBURGERDRESSING, 4 port
2 äggulor
1/2 msk dijonsenap
1 msk ketchup
1 krm torkad dragon
nypa cayennepeppar
1 dl rapsolja
1 tsk lökpulver
2 msk hackad smörgåsgurka
1/2 dl rhode island dressing
salt och peppar
Gör såhär:
1) Blanda äggulor, senap, ketchup, örter, lökpulver och cayennepeppar.
2) Tillsätt rapsoljan i en liten rinnande stråle medan du vispar för hand. Ha i rhode island dressingen.
3) Rör i den hackade gurkan, smaka av med lite salt och peppar. klart!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Tack för recepten. Den funkade jättebra. Jag behövde idag hamburgarebröd och hade inte tid att göra den med jäst. Letade efter en recept med bakpulver och hittade den här. Jag har hört att grädde och ägg kan göra brödet mer fluffigt så jag hade halva vatten och halva grädde och lagt till ett ägg. Jag gjorde ett recept och halv då jag behövde 8 bröd. Det blev 8 stora och fluffiga hamburgarebröd, väldig goda och fina. Tack! 🙂