Jag brukar ofta köpa hem färsk broccoli och ha i sallad eller bara koka och ha som tillbehör till maten. Sedan är ju broccoli rätt så härligt att göra sig till lite extra med. Det recept som jag nu ska bjuda på är ett typiskt sånt recept, att göra sig till lite extra. Något så enkelt som en grön grönsak blir verkligen så galet gott när man ger den lite extra kärlek. Detta tänker jag mig som ett tillbehör till en köttbit och klyftpotatis t ex. Du kan också ha bara detta till kött och kyckling. Ja du bestämmer själv, men testa att laga det. Så galet gott är det…..
BRIE & GRÄDDKOKT BROCCOLI MED VITLÖK
2 färska buketter broccoli
200 g brieost
1,5 dl grädde
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja
Gör såhär:
1) Skölj och skär av buketterna från broccoliskaftet. Häll i olja i stekpannan och ha i alla broccolibuketter där i. Se till att de börjar få lite lite färg.
2) Pressa i vitlöksklyftorna, rör om och låt dem fräsa med en liten stund.
3) Skär bort det vita skalet på brieosten, dela den i mindre bitar och låt den smälta med bland broccolin. Häll i grädden. Låt puttra på medelvärme i någon minut. Salta och peppra. Ät och njut!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras av dessa härligt goda recept också:
Kram Nina
Verkar smarrigt! Blir det bra med fryst broccoli också tror du?
Går jättebra! 👌🏻😋
Hej! Tror du det funkar med pasta? 🙂
Absolut, supergott! 👍🏼
Blev jättegott! Klippte bara broccolin i lite mindre bitar, hade stekt halloumi och vegokorv till 👍😋
Kul att det gillas! Det är såååå gott verkligen! ❤️👌🏻🙌🏻
Låter makalöst gott ju. Går det bra att frysa in? ☺
Absolut! 🥰
Hej! Låter supergott! Varför skär du bort ytan/skalet på brieosten? Det äter man ju annars.
Personligen tycker inte jag att det är särskilt gott, men ni som tycker det kan såklart behålla.