Halloj halloj!
Innan jag berättar om min dag så tänkte jag skjutsa in ett recept på sötpotatis och halloumifritters. Dessa härligheter tycker jag verkligen att du ska testa. Mums säger jag bara. Halloumi i kombo med sötpotatis blev verkligen supergott. Serverade dessa fritters till en kall vitlökssås och ett gott bröd. Det är honung i biffarna vilka ger ganska så mycket yta (sockret som liksom småbränns), jag gillar när det är lite yta såhär.
SÖTPOTATIS & HALLOUMIFRITTERS, 3 port
1 sötpotatis (relativt stor)
200 g halloumi
1 rödlök
2 ägg
0,5 dl ströbröd
0,75 dl mjölk
1 msk honung
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
Vitlökssås:
1,5 dl grekisk yoghurt
2 pressa vitlöksklyftor
1 msk honung
salt & peppar
Gör såhär:
1) Skala och riv sötpotatisen grovt. Riv också halloumin. Låt stå i en bunke i ca 10 min. Pressa sedan ur så mycket vätska du kan ur det.
2) Hacka löken smått. Häll i det med halloumi/sötpotatisröran. Knäck i ägg, ha i ströbröd och häll i mjölk. Blanda runt och låt stå i ca 5 min. Är det mycket vätska kvar kan du pressa ur lite nu med.
3) Pressa i vitlök, krydda med salt och peppar och ha i honungen. Blanda runt. Forma bollar som du plattar till med handen.
4) Stek i olivolja på medellåg värme. Stek ca 4-5 min på varje sida, efter att biffarna har fått lite färg kan du vända på dem första gången. Sedan vänder du dem ofta.
5) Vitlökssås: Ha i grekisk yoghurt i en skål, pressa i vitlöken, ha i honungen och salta och peppra.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras av dessa härligt goda recept också:
Lövbiffsspett med Ninas gourmétsås
Varm smörgåstårta med baconröra
Kram Nina
Tack för tipset 😍
We love the taste of sweet potato/haloumi fritters but time consuming for a larger family
I was thinking of test recipe in ovan tray then brown it off with the oven grill function.
Has anyone tried this?
//Rick
I believe that is going to work out just fine! Tell me how it went.