Dags för ytterligare ett middagstips! Denna rätt är så god om man gillar mycket smaker. En indisk gryta som jag verkligen rekommenderar, så otroligt gott blev det. Till denna rätt används en påskrydda som du kan köpa på Santa Maria som heter Garam Masala, du kan också göra egen Garam Masala krydda. Den får du recept på lite längre ned. Kryddpåsen ger ganska mycket hetta så man är beredd på det. Så smakrik gryta som avnjuts bäst med ett gott bröd till, själv så svängde jag ihop detta vitlöksbröd.
GARAM MASALA, INDISK GRYTA MED VITLÖKSBRÖD, 4 port
2 tetror linser á 380 g
1 burk krossade tomater
1 påse Garam Masala krydda
1 burk kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
salt
Garam Masala krydda:
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriande
2 tsk malen gurkmeja
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk ingefära
1/2 tsk chilipulver (uteslut eller ta mindre om du inte vill ha så mycket hetta)
1 krm malen nejlika
VITLÖKSBRÖD:
1 rulle pizzadeg
1/2 dl olivolja
2 msk frysta örter (finns i frysdisken)
2 vitlöksklyftor
1 tsk havssalt
Gör såhär:
1) Häll i de avsköljda linserna i en gryta med olivolja. Pressa i vitlöksklyftorna och låt dem fräsa med en stund.
2) Häll på krossade tomater och Garam Masala krydda. Låt puttra ihop i ca 10 min. Blir det för torrt kan du ha i lite vatten.
3) VITLÖKSBRÖD: Skär upp pizzadegen i ca 8 delar, blanda olja, vitlök och örter och pensla sedan rikligt på bröden. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 10 min eller tills de fått fin färg.
3) Häll i kokosmjölken och låt det puttra i några minuter. Häll upp i djupa tallrikar och servera med vitlökbrödet.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:
Kram Nina
Åh tackar för ett härligt vegetariskt recept 🙂
Har lite svårt att få in det i vardagsmaten och 18 åringen vill mest ha pommes men detta vitlöksbröd måste hon ju bara älska!!
👌🏻❤️