Ett riktigt smarrigt tillbehör att ta till är dessa krossade potatisar med en riktigt god vitlöks-smör-gotta röra på. Dom blir så saftiga och goda och smakar så mycket mer än bara potatis, detta bara måste du prova någongång.
KROSSADE POTATISAR, 4 PORT
12 potatisar
3 msk olivolja
25 g smör
2 msk honung
salt
1/2 knippe färsk persilja
2 vitlöksklyftor
Gör såhär:
1) Koka potatisen.
2) Lägg den på bakplåtspappersklädd plåt. Ta ett glas och pressa botten på potatisen så den krossas.
3) Blanda olivolja, smält smör, persilja, pressad vitlök, honung och salt. Pensla potatisarna rikligt med smör/oljan.
4) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras av dessa härligt goda recept också:
Har två funderingar spelar det nån roll om det är fast eller mjölig sort och ska man koka dem helt? Alltså inte bara några minuter för de ska vara i ugnen också..
Du kokar dom helt tills de är klara. Jag har gjort med både mjölig och fast potatis och det har gått bra med båda.
Så goda till fläskytterfilen 👍
Tack för goda recept du delar med dej
💕