Snart dags att gå och nanna känner jag, haha…. Jag är ju så fasligt kvällstrött så hälften vore nog. Men men, det är som det är. Bara gilla läget och låta kroppen och hjärnan sova när den vill, annars blir det bara kaos av allt.
Idag åkte vi mot Stockholm igen. Jag hade lite inbokade möten, bl a med Tailsweep. Min nya bloggportal där jag numera bloggar. Jag skrev på det nya kontraktet idag så nu är allt klart.
Här är Daniel som är ”Head of Influencers” på Tailsweep. Det är han som alltid får mina jobbiga mail om allt…. 🙂 Känns så kul att vara tillbaka där jag en gång i tiden faktiskt bloggade. Saker är väldigt annorlunda nu och jag känner mig så supertaggad för min nya portal. Kul kul!
Väl hemma så lagade jag lite käk igen. Jag lagar så galet mycket mat nu och jag är inne i ett flow nu när det är riktigt kul och jag kommer på nya maträtter jag vill laga nästan varje dag. Så inget trist ”laga samma mat varje dag” mat här inte. Familjen är bortskämda, eller inte…. smakar det skit är det ju inte så lyxigt att leva i min familj. 😉 Idag blev det världens enklaste köttfärsbiffar med rostad potatis och ”VÄRLDENS GODASTE SÅS” som Milo utbrast det. Den blev verkligen supergod måste jag säga så han är inte helt ute och cyklar pojken.
KÖTTFÄRSBIFFAR MED ROSTAD POTATIS OCH KRÄMIG GRÄDDSÅS, ca 3 port
500 g köttfärs
1/2 kruka färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk lökpulver
salt och peppar
Rostad potatis
10 potatisar
1 tsk timjan
olivolja
Gräddsås:
1 msk smör
3 tsk vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
Gör såhär:
1) Hacka persilja, blanda köttfärs med persilja, pressa i vitlök och ha i alla kryddor. Blanda runt kraftigt med en gaffel tills allt blandats. Använd händerna och gör biffar. Stek dem i smör på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.
2) Skär potatisarna i mindre bitar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Häll på lite olivolja, salt och timjan. Rör runt så det kommer olja på all potatis. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
3) Häll ur det som eventuellt kan vara lite bränt i stekpannan, där du stekte köttfärsbiffarna. Ha i smör och sedan vetemjöl. Rör runt ordentligt. Häll på grädde och mjölk. Rör runt tills du har en slät sås. Häll i kalvfond, soya, tomatpure och alla kryddor. Låt puttra i några minuter. Är såsen för krämig och seg, häll i lite mer mjölk eller grädde, är såsen däremot för ”vattnig” kan du blanda lite vetemjöl och mjölk och hälla i det så blir den krämigare. Klart.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härliga goda recept också:
Ha nu en fin kväll hörni, imorgon är det redan onsdag. Dagarna går i rasande fart, snart är fredagen här igen.
Kram Nina
Har du provat tyngdtäcke?
Nope, det har jag inte. 😀
Ser gott ut, äter du ”vanlig” mat nu eller kör du på samma som du gjorde tidigare?
Äter nyttigt. 😀
Låter jättegott! Jag är ur dålig på att höfta när jag ska salta och peppra. Så…Hur mycket salt och peppar ska det vara?
Ca 1 – 1,5 tsk salt, ca 3 krm peppar