Semmelperioden närmar sig med rasande fart. Så härligt kan jag tycka. Jag har några hybrider på gång som jag vill testa. Detta var en av dem, världens enklaste hybrid också måste jag säga. Så spröda och härliga. Enklare går nog inte att baka heller om man köper färdig smördeg.
SMÖRDEGSSEMLOR, 6 st
6 smördegsplattor
5 msk marsankrämspulver
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker
Gör såhär:
1) Pressa ur 2 rundlar ur varje smördegsplatta. Lägg dem uppepå varandra och pressa till lite så det kladdar ihop så att säga.
2) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15 min eller tills de fått lite färg uppepå. Ta ut och låt svalna.
3) Gör marsankrämen/vaniljkrämen. Låt stå svalt tills den satt sig och blivit riktigt krämig. Dela smördegsbullarna med en lite tunnare överdel, klicka på vaniljkräm. Vispa grädde och spritsa den över, toppa med locket och florsocker.
TIPS: Byt ut vaniljkrämen mot mandelmassa som är ihopvispad med lite vispgrädde.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras av dessa härligt goda recept också: