Nu ska du få ett busenkelt tips på riktigt god pirog. Denna svängde jag snabbt ihop när en av ungarna var hungrig. Kombon med grönkål, ost och vitlök är oslagbar. Servera med en grönsallad eller så bara med lite grönsaker som jag gjorde. Har du en smakrik ost i blir detta en riktigt härlig smaksensation.
GRÖNKÅL & OSTPIROGER, 6 st
6 smördegsplattor
3 stora nävar grönkål
3 vitlöksklyftor
3 dl riven Västerbottens ost
salt & peppar
1 ägg
oregano
Gör såhär:
1) Börja med att skära bort de hårda skaften på grönkålen. Strimla grönkålen. Häll i olivolja i en stekpanna och stek grönkålen under omröring.
2) Skala och hacka vitlöksklyftorna i små bitar, släng i dem i stekpannan också. Stek tills de blir lite rostade.
3) Lägg lite av grönkål/vitlöken i varje smördegsplatta. Häll på osten, vik ihop plattan med skarven nedåt. Pensla smördegspaketen med ägg och ha på oregano. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills de får fin färg.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också: