Bakad potatis med räkröra

Något som man nästan glömmer bort ibland är den bakade potatisen. Rörorna till går att variera i all oändlighet och det blir ju så vansinnigt gott med den krämiga potatisen. Här får du tips på en räkröra till bakad potatis.

BAKAD POTATIS MED RÄKRÖRA, 4 port

4 bakpotatisar

3 dl handskalade räkor

1 rödlök

2 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

2 msk finhackad färsk dill

1 tsk honung

2 krm salt

2 msk pressad citron

Lite vitpeppar

4 klickar smör

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och tvätta potatisarna ordentligt. Skär ett snitt i varje potatis.

2) Lägg potatisarna i en ugnsfast form och baka dem i ca 50 min. Stick lite i dem och känn efter om de är klara.

3) Skala räkorna om du köpt oskalade. (Det finns handskalade att köpa).

4) Hacka löken och dillen fint. Blanda creme fraiche, majonnäs, räkor, honung, lök, dill, citron, salt och peppar till en krämig röra.

5) När potatisarna är klara, sära på varje potatis ordentligt. Lägg i en klick äkta smör i varje.

6) Fyll med räkröran. Servera med en grönsallad.

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Toast Skagen

Smörgåsrulltårta 

Snabba toastkorgar

Kram Nina

2931
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
4 years ago

Jag tycker du har roliga lätta o goda recept.

niiinis
niiinis
Reply to  Anette
4 years ago

Tack, så glad jag blir!

Gudrun Törner
Gudrun Törner
4 years ago

Finns dina recept samlade i bokform? Jag försöker spara recepten från fb men jag får ingen ordning på och slutar med att jag inte hittar recepten.

Med vänlig hälsning,
Gudrun Törner.

niiinis
niiinis
Reply to  Gudrun Törner
4 years ago

Tyvärr inte, men drömmen om att få göra både bakbok och kokbok lever. 🙂

Nästa inlägg

Hur kan man ta död på den

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x