Nu ska du få ett smarrigt helgtips av mig! Dessa kan du verkligen svänga ihop på nolltid. De ser superhärliga ut och smakar ännu härligare. Detta kan du enkelt svänga ihop strax innan gästerna kommer t ex. De är sådär ljuvligt frasiga och insidan med vaniljkräm och söt blåbärsgrädde till är verkligen wow!
BLÅBÄRSBAKELSER, 6 st
3 smördegsplattor
2,5 msk marsankräm
1 dl mjölk
2 dl grädde
0,5 dl blåbär
2 msk florsocker
florsocker till toppen
Gör såhär:
1) Pressa ur 12 rundlar ur smördegsplattorna. Pressa ur små rundlar i mitten på 6 av dem. Det ska bli en under och en översida. Lägg på bakplåtspapper och grädda på 200 grader i ca 10- 15 minuter eller tills de har fått lite färg. Låt svalna och skär bort toppen på rundlarna som INTE har hål i sig.
2) Blanda ihop marsankrämen så det blir riktigt krämig vaniljkräm. Ställ kallt en stund.
3) Vispa grädden med florsocker i. När grädden nästan är färdigvispad kan du ha i blåbären. Vispa runt några varv tills det blandats och blåbären gått sönder lite.
4) Fyll rundlarna med vaniljkräm. Lägg grädden i en sprits och spritsa i en ring över. Toppa med rundlarna med hål o. Pudra över florsocker.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:
Kram Nina
Gjorde ditt recept på haricot verts till middag igår. Och jag / vi säger bara sååå gott!! Den får 10 av 10 haricot verts av oss!! 🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋! Tack!!💐
Haha! 10 haricot verts! Bästa betyget! 🙌🏻🤩👍🏼😂