Krämig kycklinggratäng Italian style

Igår lagade jag en jättegod kycklingrätt här hemma. En riktigt krämig kycklinggratäng Italian style. Den gick åt i ett nafs, och när det gör det så vet man att man lyckats riktigt bra. Denna passar alldeles utmärkt till pasta, och den passar också till kokt potatis eller ris. Så bra när man kan variera det i all oändlighet. Då känns det inte som att man äter samma sak. Denna kycklingrätt är lagad på kycklinglårfiléer som är sådär riktigt saftiga. Kan absolut rekommendera er att testa kycklinglårfiléer istället för kycklingfiléer ibland.

KYCKLINGGRATÄNG ITALIAN STYLE, 4 PORT.

4 stora kycklinglårfiléer (stora, Guldfågelns är riktigt stora)
20 st kocktailtomater
3 msk tomatpuré

2 klyftor vitlök
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk lökpulver
2 kycklingbuljongtärningar
1,5 dl vatten

3 dl grädde (jag använde havregrädde)
2 dl smakrik lagrad riven ost.
olivolja

Gör såhär:

1) Häll i olivolja i en gryta. Salta och peppra kycklinglårfiléerna och stek dem runtom. När de stekts färdigt, ta ur och lägg i en ugnsfast form.

2) Låt grytan stå kvar på plattan, ha i tomatpure, dela 15 av kocktailtomaterna och ha i dom i grytan. Pressa i vitlöksklyftorna, lökpulver och timjan samt kycklingbuljongtärningarna. Häll på vattnet och låt allt puttra runt tills vattnet reducerats (kokat in) nästan helt. Häll på grädden och låt koka upp.

3) Häll gräddsåsen över kycklinglårfiléerna och toppa med osten. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Ta ut och dela resten av tomaterna och toppa med dem samt färsk rosmarin, funkar fint med basilika också.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg! ❤️

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

 

Korvgratäng med fetaost

Krämig kycklinggryta

Thaikyckling som det smakar på Thairestaurangen

Nachotallrik med kyckling

Kram Nina

506
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva Axén
4 years ago

Tack för goda recept. Idag har jag bakat långpannebröd m havregryn, kalasgott.
Jag har oxå lagat kycklinggratäng (italienskt),
Oxå jättegott hade tagliatelle till

niinis
niinis
Reply to  Eva Axén
4 years ago

Härligt att höra!

Barbro Torstensson
4 years ago

Idag har jag lagat kycklinggratäng. Verkar bli väldigt gott.

niinis
niinis
Reply to  Barbro Torstensson
4 years ago

Härligt att höra!

Mia
Mia
4 years ago

Gjorde den ikväll å jisses så god den blev👍🏻👍🏻

niiinis
niiinis
Reply to  Mia
4 years ago

Vad roligt att höra! 🙌🏻😋❤️

Benitha Bondesson
Benitha Bondesson
4 years ago

Hej😃 Lagade den Italienska kycklinggratängen idag,den var supergod.Blir flera gånger att njuta av den framåt😋Tack för alla goda recept 🤗🇸🇪

niiinis
niiinis
Reply to  Benitha Bondesson
4 years ago

Så roligt att höra! 😋👌🏻🥰

Ingrid
Ingrid
11 months ago

En dum fråga, men ska man genomsteka kycklingen i steg 1? Eller bara bryna runt om?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Ingrid
11 months ago

Räcker med att bara bryna den, behöver inte genomstekas.

Yasmine
Yasmine
Reply to  Niiinis Kitchenlife
3 months ago

Om man bara bryner den, då är den väl inte klar på 20 min i ugn? Tänkte göra på stora kycklingbröstfileer..

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Yasmine
3 months ago

Är dom väldigt stora så rekommenderar jag dig att dela dem.

Nästa inlägg

Har ni städat bort julen?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x