Saffranspannacotta

Ja men pannacotta, kan vi prata om det? Så sjukt gott så jag smäller av. Den är ju inte jättenyttig, det kan man ju inte säga direkt. Men som en efterrätt ibland – ja men jaaaadå var det krullar sig i gommen av välbehag.

SAFFRANSPANNACOTTA, 4 port

150 g vit choklad
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
1 pkt saffran

Gör såhär:

1) Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Skär chokladen i mindre bitar.
2) Koka upp grädden, saffranet och vaniljsockret. Ta kastrullen åt sidan.
3) Lägg i chokladen och låt den smälta under omröring.
4) Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dessa i grädd- och chokladblandningen.
Rör till gelatinbladen löst upp sig.
5) Låt blandningen svalna en stund och rör om då och då under tiden.

6) Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen minst 2-3 timmar innan servering. Tänk på att täcka över skålarna med plastfolie.

7) Gröpa ur passionsfrukten och lägg innehållet uppepå. Bryter av fantastiskt mot den söta pannacottan.

Tips: Supergod pannacotta som även kan varieras med mjölkchoklad istället för vit choklad. Själv ska jag testa att ha i lite mörk mintchoklad!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kika gärna in dessa recept också:

Pepparkaksbollar

Kanelhavrekakor

8
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Finaste ljusstaken

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x