Men hur festligt och härligt! Dags för recept igen mina damer och herrar, jag sprutar ur mig dom nu. Jag är i ett flow där jag har massor med idéer och vill helst göra allt samtidigt. Den här smörgåsrulltårtan blev succé, alla tyckte den var jättegod. Smörgåsrulltårta låter kanske lite konstigt men det är inte konstigt alls visade det sig. Den var ju hur enkel som helst att svänga ihop och hur vacker blev den inte då? Älskar! Saftigt, fräscht och väldans gott. ”Smörgåsrulltårta” sa grabbarna och såg lite halvt skeptiska ut, men gissa om de ändrade uppfattning efteråt? Det var slut på alla tallrikar och mer ville de ha, borde gjort en till.
Om du vill så kan du baka brödet själv, har ett jättegott recept på formbröd HÄR, en glutenfri variant HÄR.
Kika gärna på fler härliga smörgåstårtor nedan (klicka på länkarna så kommer du till receptet.) :
SMÅRGÅSRULLTÅRTA, 6 BITAR
12 skivor grovt formbröd
1 dl mjölk
Fyllning:
10 skivor cognacsmedwurst
10 skivor rökt skinka
10 cm purjolök
200 g färskost (cream cheese)
1,5 dl creme fraiche
1 stor knippe spenatblad
Salt
Peppar
Topping:
Ca 100 g färskost
Några msk mjölk
Skinka
Spenatblad
Rosépeppar
Färskmalen peppar
Gör såhär:
1) Skär bort kanterna på på formbrödet och placera dem på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg dem lite omlott. Pressa till hela kakan ordentligt.
2) Fukta brödet med mjölken. Skiva purjon tunt. Strimla skinka och wursten. Hacka spenatbladen. Blanda sedan ihop allt till fyllningen.
3) Bred på fyllningen uppepå brödplattan. Rulla sedan ihop brödrullen från långsidan. Ta gärna hjälp av bakplåtspappret när du rullar ihop den. Rulla den ganska tajt och ställ kallt i en timma.
4) Vispa samman färskost och mjölk. Bred på det på rullen. Toppa sedan med rullad skinka, spenatblad, färskmalen peppar och lite rosépeppar.
Andra goda populära recept (klicka på länkarna nedan för att komma till receptet):
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under inlägget.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 330 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Så fin.Måste provas.
Testade, god och fin, tack så mycket för inspirationen.
Tack, vad roligt! 🌸
Vilken fetthalt använder du på creme fraiche?
Fullfeta! 🥰👌🏻