Ris a la malta med magisk saffran/apelsinsås

Något som många tycker är ett måste på julbordet är ju ris a la malta. Jag har liksom upptäckt den godingen nu på senaste tiden och storgillar det. Så krämigt, sött och gott. Sedan är denna syrliga saffran och apelsinsås som är till magiskt god. Det går inte att hitta en godare apelsinsås, jag lovar!

RIS A LA MALTA MED MAGISK SAFFRAN/APELSINSÅS, 6 PORT

500 g färdig risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
0,5 florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 st apelsiner

SAFFRAN/APELSINSÅS

0,5 dl cointreau
2 dl pressad apelsinsaft från 2 apelsiner
0,5 dl vatten
0,5 dl florsocker
0,5 msk majsredning
1 pkt saffran

Gör såhär:

1) Skala apelsinen, skär fruktköttet i mindre bitar.

2) Vispa grädden. Vänd ner det tillsammans med den färdiga gröten. Ha också i florsocker och vaniljsocker.

3) Ha till sist i apelsinbitarna. Blanda runt ordentligt.

4) Såsen: Blanda cointreau, saffran, apelsinsaften, vatten och florsocker i en kastrull. Koka upp det lite snabbt. Blanda majsredningen med lite vatten och häll i det. Koka upp ytterligare en gång tills du har en simmig sås. Låt svalna och servera tillsammans med ris a la maltan. (Tips: Såsen går också att ätas varm.)

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

123
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennifer
Jennifer
3 years ago

Kan man byta ut cointreau mot något annat? Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Jennifer
2 years ago

Testa t ex koncentrerad apelsinsaft eller juice.

Taija Lindfors
Taija Lindfors
2 years ago

Hur mycket florsocker ska det vara? Det saknas enhet, står bara 0,5. Verkar jättegott, vill gärna testa 😁👍

niiinis
niiinis
Reply to  Taija Lindfors
2 years ago

Dl

Nästa inlägg

Lördagsfeeling

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x