Något som många tycker är ett måste på julbordet är ju ris a la malta. Jag har liksom upptäckt den godingen nu på senaste tiden och storgillar det. Så krämigt, sött och gott. Sedan är denna syrliga saffran och apelsinsås som är till magiskt god. Det går inte att hitta en godare apelsinsås, jag lovar!
RIS A LA MALTA MED MAGISK SAFFRAN/APELSINSÅS, 6 PORT
500 g färdig risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
0,5 florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 st apelsiner
SAFFRAN/APELSINSÅS
0,5 dl cointreau
2 dl pressad apelsinsaft från 2 apelsiner
0,5 dl vatten
0,5 dl florsocker
0,5 msk majsredning
1 pkt saffran
Gör såhär:
1) Skala apelsinen, skär fruktköttet i mindre bitar.
2) Vispa grädden. Vänd ner det tillsammans med den färdiga gröten. Ha också i florsocker och vaniljsocker.
3) Ha till sist i apelsinbitarna. Blanda runt ordentligt.
4) Såsen: Blanda cointreau, saffran, apelsinsaften, vatten och florsocker i en kastrull. Koka upp det lite snabbt. Blanda majsredningen med lite vatten och häll i det. Koka upp ytterligare en gång tills du har en simmig sås. Låt svalna och servera tillsammans med ris a la maltan. (Tips: Såsen går också att ätas varm.)
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Kan man byta ut cointreau mot något annat? Kram
Testa t ex koncentrerad apelsinsaft eller juice.
Hur mycket florsocker ska det vara? Det saknas enhet, står bara 0,5. Verkar jättegott, vill gärna testa 😁👍
Dl