Nu ska du få recept på en goding som jag lovar kommer smaka smarrigt som julens efterrätt!
PEPPARKAKSCHEESECAKE MED BLÅBÄR
Botten:
20 pepparkakor
10 digestivekex
75 g smör
Fyllning:
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
300 g färskost
4 dl vispgrädde
3 dl odlade blåbär
Gör såhär:
1) Börja med att lägga alla kakor i en plastpåse som du sedan smular genom att köra en kavel över. Jag brukar trampa på det också. Det ska bli smulor.
2) Smält smöret. Blanda sedan samman smulet med smöret. Tryck ut i en springform med bakplåtpappersklädd botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
3) Separera äggulorna från vitorna, spara vitorna i en annan bunke.
4) Blanda i strösocker och vaniljsocker i äggulorna och vispa till det blir fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa ut det jämnt.
5) Vispa grädden så den blir fast, tänk dig medelfast. Vänd i det i den andra smeten. Vänd samtidigt i blåbären.
6) Vispa äggvitorna till ett fast skum som blir lite toppigt när du drar ur visparna ur det. Vänd i det i smeten tills den blir helt jämn. Häll ut smeten över pepparkaksbotten.
7) Ställ i frysen i minst 4 timmar. Ta fram ca 1 timme innan servering. Smula gärna över smulade pepparkakor.
TIPS: Byt ut blåbären mot 2 dl lingonsylt.
HÄR KAN DU FÖLJA MIG:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kika gärna på dessa godingar också: