Jättegod helstekt fläskytterfilé

 Idag vill jag tipsa dig om en billig rätt till helgen som blev såååå god så det var inte klokt! Jag har inte varit något ”fan” av fläskytterfilé. Tycker det blir sladdrigt och fläskigt på något sätt. Men jag tänkte att jag skulle ge det en ordentlig chans nu, se om det verkligen inte gick att få det riktigt gott?! Det gjorde det!

Jag smakade och kan säga att det här köttet får 10 poäng av 10. Vi bjöd mamma och pappa på detta och dom tyckte det var sååå gott! Vill du få fläskytterfilé riktigt god så ska du testa detta recept.

Jag helstekte den i ugnen efter att ja gett den en ordentlig yta i stekpannan. Sen tror jag att marinaden gjorde allt vad gäller saftighet och smak.

HELSTEKT MARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ, 6 port

1 kg fläskytterfilé

Marinad:

3 msk olivolja

1,5 msk balsamvinäger

1,5 msk rödvinsvinäger

1 msk oxfond

3 pressade vitlöksklyftor

2 msk chilisås

2 msk sweet chilisås

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

Gör såhär:

1) Börja med att göra marinaden. Blanda alla ingredienserna i en skål. Blanda runt ordentligt.

2) Pensla köttet, stek i olivolja i medelvarm stekpanna. Den ska få rejält med färg så låt den ligga tills den har ordentligt med yta. Var noga med att vända den i stekpannan många gånger.

3) Lägg köttet i en ugnsfast form. Pensla köttet igen. Ha på mycket.

4) In i ugnen på 200 grader. Öppna med jämna mellanrum och fortsätt pensla på köttet. Köttet ska hela tiden vara blött av marinaden. Se till att all marinad används och låt köttet steka i ugnen i ca 40-45 min.

5) Ta ut, låt stå sig ett tag. Skär sedan upp köttet i skivor. Servera förslagsvis till min potatisgratäng med parmesan, smöriga bakade potatisar , krossad potatis med vitlök och parmesan.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

972
Subscribe
Notify of
guest

28 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Margareta
Margareta
4 years ago

Så gott. Mitt problem är att det stänker väldigt när jag brynet köttet, är det lika för dig?

niiinis
niiinis
Reply to  Margareta
4 years ago

Ja det gör det, man kan sänka värmen lite så stänker det mindre. 😀

Birgitta
Reply to  Margareta
11 months ago

Jag har ett nät som jag har över när jag steker, slipper stänket ✌️Finns att köpa

Inger
Inger
4 years ago

Ser så gott ut att jag måste testa idag🙂

Alexandra
Alexandra
4 years ago

Är det varmluft du använder? 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Alexandra
4 years ago

Använder alltid vanlig värme. 👍🏼

Monika Abrahamsson
Monika Abrahamsson
4 years ago

Prova fläskytterfile i avlång sockerkaksform, finns på nätet. JÄTTEGOTT

Linda
Linda
4 years ago

Jag brukar marinera, köra nästan klart i ugn sedan ut på grillen o få härlig grillyta, skiva upp o njut 👌

Birgitta
Birgitta
4 years ago

Hur gott som helst

niiinis
niiinis
Reply to  Birgitta
4 years ago

Kul att du gillade! 🥰

Åse Lindén
Åse Lindén
3 years ago

Kan man använda det här receptet på fläskfilé ?

niiinis
niiinis
Reply to  Åse Lindén
3 years ago

Absolut! 👌🏻

Liisa Borg
Liisa Borg
3 years ago

Det var gott

Ewa Jönsson
Ewa Jönsson
3 years ago

Tack för detta recept, jag har också varit skeptisk till ytterfile’, men nu lagar jag den gärna. Marinaden gör den såå god. Skickade med en uppskuren djupfryst på dotterns skidresa, tack och kommentar ”fantastiskt god”, kom fr hela fam. Nu penslar maken och jag en som doftar ljuvligt från ugnen.
Mvh Ewa i Vellinge, där våren tvärstoppat…..

niiinis
niiinis
Reply to  Ewa Jönsson
3 years ago

Så himla härligt att höra! ❤️

Jessica
Jessica
3 years ago

Så god marinad som gjorde köttet riktigt mört och smakrikt. Här blev det potatis och champinjonsås till 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Jessica
3 years ago

❤️❤️❤️

Elisabeth Nilsson
Elisabeth Nilsson
3 years ago

Vad använde du för sås🤔

Inger
Inger
3 years ago

Nu är det ett tag sen jag gjorde den här rätten men idag är de5 dags igen😊Jag kan äta marinaden med sked, så god.
Jag ska bjuda goda vänner på detta om ett par veckor. Tänkte fläskfilé men risken är väl att den blir lite torr

niiinis
niiinis
Reply to  Inger
3 years ago

Funkar fint med fläskfile också, men där får man kolla så den inte går för länge i ugnen. Kul att du gillar receptet. ❤️

Lotta Hovlund Lindgren
Lotta Hovlund Lindgren
2 years ago

Tack för ett helt suveränt recept. Vilket mört och fint kött, serverade potatisgratäng och kantarellsås till det blev tomt på faten 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Lotta Hovlund Lindgren
2 years ago

Så kul att det uppskattas! ❤️

Sofie
Sofie
2 years ago

Ser väldigt gott ut! Går den att äta kall?

niiinis
niiinis
Reply to  Sofie
2 years ago

Absolut!

Jenny
Jenny
1 year ago

Mycket gott. Jag glömde att förbereda en sallad och sås, men tyckte fram en tomat, gurka och en köpt bea, vilket lyfte rätten.

Marie
Marie
8 months ago

Så grym marinad! Stort tack för receptet! 👍👍

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Marie
8 months ago

Kul att den uppskattas! 🥰

Nästa inlägg

Systrarna Graaf

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x