Idag vill jag tipsa dig om en billig rätt till helgen som blev såååå god så det var inte klokt! Jag har inte varit något ”fan” av fläskytterfilé. Tycker det blir sladdrigt och fläskigt på något sätt. Men jag tänkte att jag skulle ge det en ordentlig chans nu, se om det verkligen inte gick att få det riktigt gott?! Det gjorde det!
Jag smakade och kan säga att det här köttet får 10 poäng av 10. Vi bjöd mamma och pappa på detta och dom tyckte det var sååå gott! Vill du få fläskytterfilé riktigt god så ska du testa detta recept.
Jag helstekte den i ugnen efter att ja gett den en ordentlig yta i stekpannan. Sen tror jag att marinaden gjorde allt vad gäller saftighet och smak.
HELSTEKT MARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ, 6 port
1 kg fläskytterfilé
Marinad:
3 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk rödvinsvinäger
1 msk oxfond
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk chilisås
2 msk sweet chilisås
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Gör såhär:
1) Börja med att göra marinaden. Blanda alla ingredienserna i en skål. Blanda runt ordentligt.
2) Pensla köttet, stek i olivolja i medelvarm stekpanna. Den ska få rejält med färg så låt den ligga tills den har ordentligt med yta. Var noga med att vända den i stekpannan många gånger.
3) Lägg köttet i en ugnsfast form. Pensla köttet igen. Ha på mycket.
4) In i ugnen på 200 grader. Öppna med jämna mellanrum och fortsätt pensla på köttet. Köttet ska hela tiden vara blött av marinaden. Se till att all marinad används och låt köttet steka i ugnen i ca 40-45 min.
5) Ta ut, låt stå sig ett tag. Skär sedan upp köttet i skivor. Servera förslagsvis till min potatisgratäng med parmesan, smöriga bakade potatisar , krossad potatis med vitlök och parmesan.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Så gott. Mitt problem är att det stänker väldigt när jag brynet köttet, är det lika för dig?
Ja det gör det, man kan sänka värmen lite så stänker det mindre. 😀
Jag har ett nät som jag har över när jag steker, slipper stänket ✌️Finns att köpa
Ser så gott ut att jag måste testa idag🙂
Är det varmluft du använder? 🙂
Använder alltid vanlig värme. 👍🏼
Prova fläskytterfile i avlång sockerkaksform, finns på nätet. JÄTTEGOTT
Jag brukar marinera, köra nästan klart i ugn sedan ut på grillen o få härlig grillyta, skiva upp o njut 👌
Hur gott som helst
Kul att du gillade! 🥰
Kan man använda det här receptet på fläskfilé ?
Absolut! 👌🏻
Det var gott
Tack för detta recept, jag har också varit skeptisk till ytterfile’, men nu lagar jag den gärna. Marinaden gör den såå god. Skickade med en uppskuren djupfryst på dotterns skidresa, tack och kommentar ”fantastiskt god”, kom fr hela fam. Nu penslar maken och jag en som doftar ljuvligt från ugnen.
Mvh Ewa i Vellinge, där våren tvärstoppat…..
Så himla härligt att höra! ❤️
Så god marinad som gjorde köttet riktigt mört och smakrikt. Här blev det potatis och champinjonsås till 😋
❤️❤️❤️
Vad använde du för sås🤔
Testa denna: https://www.niiinis.se/2020/01/21/kottfarsbiffar-med-rostad-potatis-och-kramig-graddsas/
Nu är det ett tag sen jag gjorde den här rätten men idag är de5 dags igen😊Jag kan äta marinaden med sked, så god.
Jag ska bjuda goda vänner på detta om ett par veckor. Tänkte fläskfilé men risken är väl att den blir lite torr
Funkar fint med fläskfile också, men där får man kolla så den inte går för länge i ugnen. Kul att du gillar receptet. ❤️
Tack för ett helt suveränt recept. Vilket mört och fint kött, serverade potatisgratäng och kantarellsås till det blev tomt på faten 🙂
Så kul att det uppskattas! ❤️
Ser väldigt gott ut! Går den att äta kall?
Absolut!
Mycket gott. Jag glömde att förbereda en sallad och sås, men tyckte fram en tomat, gurka och en köpt bea, vilket lyfte rätten.
Så grym marinad! Stort tack för receptet! 👍👍
Kul att den uppskattas! 🥰