När jag var till affären och handlade så hade dom påsar med frukost och grönt för 20 kr. Helt ok allting, inget att anmärka på alls så jag köpte en påse. Fick en hel låda med nektariner och tänkte att jag ju måste testa att baka en nektarinkaka, har ju aldrig testat. Sagt och gjort, idag blev det en nektarinkaka, Tony står och mumsar på den i detta nu. Jättegod mumlar han…. så det var ett gott betyg. Den är lite speciell den här kakan för man gör en form av gräddkräm ovanpå själva kakan som man häller på just innan man gräddar den. MUUUUMS! Hämtade inspirationen från en kaka som Hemmets Journal bjöd på.
Ser du hur krämig och god den ser ut? Krämen uppepå gör verkligen under för den här kakan. Den behöver gräddas ganska så länge för att bli klar men gissa om det var värt att vänta på… denna bara måste du testa att baka!
NEKTARINKAKA MED GRÄDDTÄCKE
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 nektariner
Gräddtäcke:
1 ägg
0,5 strösocker
1 dl vispgrädde
0,5 dl kokosflingor
Gör såhär:
1) Rör smör och strösocker. Jag vispade med elvispen så det blev krämigt. Rör i äggen ett och ett, vispa emellan.
2) Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Häll i det i smörblandningen och rör om med slickepott tills du har en jämn smet.
3) Smörj kanterna på en springform på ca 22 cm, lägg bakplåtspapper i botten. Klicka i smeten och bred ut den.
4) Dela nektarinerna och plocka ut kärnan. Skiva i klyftor. Tryck i kakan.
5) Blanda ägg och socker till en fluffig smet, vispa grädden och blanda i den i äggsmeten. Häll smeten uppepå kakan. Toppa med kokos.
5) Grädda i ca 60 minuter. Täck kakan med folie efter halva tiden så den inte får för mycket färg.
Följ gärna min FB-sida för mer inspo, recept samt värdefulla tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR.
Hej!!
Tack som alltid för en fin och varierande blogg!
Måste få fråga om sellerijuicen, hur mycket dricker du per dag? 0,5 l?
Chansar och frågar då jag såg att du hade läst på en del av detta. Känner du någon skillnad?
Ha en fin dag! Kram Kristin
Jag dricker ett stort glas som jag tror innehåller 4,5 dl ungefär. Varje morgon på tom mage. Otroligt men min IBS är nästan bra känns det som, mycket bättre i magkatarren också. Fantastiskt! På bara 2 veckor, undra vad detta gör om man fortsätter för alltid? Kram ❤️
Såg väldigt gott ut
Den var supergod tyckte familjen! 🙂
Vilken temperatur gräddas nektarinkakan i ?
175 grader