Wawawaaaaaaooooooow vilka kakor jag bakade igår alltså. Det går nog inte att förklara vad dessa kakor gör med folk. Elliot som inte ens gillar kakor åt 2 rakt av, Tony åt 3 precis innan han skulle gå och lägga sig och Milo har inte gjort annat än tjatat efter att få ta ”bara en till”. Jag utfärdar en liten varning såhär på förhand, du kommer INTE att kunna sluta äta dem. Så, nu har jag varnat er. 🙂
KOLASNITTAR MED KÄRLEKSMUMSGLASYR
220 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
kokosflingor
Kärleksmumsglasyr
75 g smör
4 dl florsocker
2 msk kakao
4 msk starkt kaffe
Gör såhär:
1) Lägg i smöret i en bunke. Häll i sirap. Vispa runt tills allt blandats ordentligt. Jag brukar göra min kaksmet i köksmaskinen, blir toppen.
2) Häll i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa runt allt tills du har en ganska så mjuk kaksmet, den ska gå ihop precis.
3) Dela i 2, rulla till längder och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Platta ut dem lite med en gaffel.
4) Grädda på 190 grader i ca 10 minuter, kakan ska precis ha börjat få färg. Då blir den sådär härligt seg i mitten.
5) Kärleksmumsglasyr: Smält smöret, blanda i florsocker, kakao och kaffe. Vispa tills du har en fluffig glasyr. Är den för lös har du i lite mer florsocker.
6) Ta ut kakorna och dela dem i snittar. Låt sedan svalna helt. Bred sedan ut glasyren på varje kaka. Toppa med kokosflingor.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!
Undrar en sak, detta recept går ju runt i alla mat-och bakbloggar och alla skriver att det är deras recept. Vems ”är” det? Ditt? Jennys? Matplatsen? Undrar verkligen… Gäller inte bara detta utan i princip alla recept ni delar.
Någon kom på receptet sedan utvecklas det vidare, oftast gör vi alla vår egen twist på recepten, då blir det ju ett eget litet recept av det.
Vi alla inspireras av varandra, tv-program, Pinterest, utländska bak och matbloggar… ja you name it.
Ingen äger ju ett recept då det krävs en viss mängd av allt för att en kemisk process ska ske, bakning kräver ju en viss del av allt för att den ska jäsa/tillagas/lagas osv. Så att säga att någon äger ett recept vore fel.
Jag tror att vi alla som inspirerar med mat och bak hämtar vår inspiration på ungefär samma sätt. Ibland mixtrar man ihop något helt eget, ibland inspireras vi av varandra. Ungefär så.
Tips på alternativ om man är allergisk mot kokos?
Du kan strunta i kokosen eller så har du på strössel av något slag.
Om du ska göra kakan glutenfri, tar du samma mängd gf mjöl?
Kan man frysa in dessa kolasnittar med kärleksmums glasyr?
Går jättebra! 👍🏼
Ska inte smöret vispas med sockret, eller när ska det i, för det står inget om det i receptet
Jo det står direkt efter gör såhär. 👍🏼