Vill tipsa dig om världens godaste och saftigaste morotskaka som jag bakade i helgen. Den blev verkligen såå saftig och sååå god så det var inte klokt. Ett tips är att baka morotskaka i långpanna så det räcker till många. Det går åt kan man säga då det är så sjukt gott!
SAFTIG MOROTSKAKA I LÅNGPANNA
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl solrosolja
3 medelstora morötter
2 msk citronsaft
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
2 tsk mald kardemumma
2 tsk mald ingefära
4 dl vetemjöl
Morotskakefrosting:
200 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk citronsaft
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1) Sätt din ugn på 175 grader.
2) Vispa ägg och socker riktigt ljust gult och pösigt.
3) Riv morötterna och tillsätt dom, ha också i oljan och citronsaften.
4) Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och alla kryddorna och ha i det i äggsmeten.
5) Klä en bakplåtspapper, ca 30 x 25 cm stor. Häll i smeten. Skjuts in i ugnen i ca 40 min. Känn så kakan är torr rakt igenom med en sticka.
6) Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen tills den är fluffig och len. Förvara i kylen.
7) Ta ut kakan och låt den svalna helt. Bred på frostingen på kakan. Dela den i fyrkanter.
Hej Ninni tråkigt med ditt konto,hoppas att det löser sig. Den här kakan ska smeten bara läggas i bakplåtspapper inte någon form?
Ser onekligen god och helt oemotståndlig ut
Kram Kajsa
Går den att frysa med frostingen?
Jag har gjort det och det har gått bra.
Supergod. Vad rekommenderar du som glutenfritt mjöl?
Jag brukar använda glutenfri mjölmix från Finax eller Leilas Blåa. 👌🏻😋