Lovade ju att ge dig receptet på det där enkla brödet jag bakade igår. Ingen jäsning eller nåt, bara blanda ihop och grädda. Finns det något så smidigt liksom? Nope, inte direkt va?
Snabba frukostbullar
5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1,5 dl grovt rågmjöl
2,5 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
100 g smält smör
3 dl havremjölk (funkar fint med vanlig mjölk)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret.
2) Blanda all mjöl, havregryn, bakpulver och salt. Häll i smör och mjölk.
3) Blanda runt tills du har en kladdig deg.
4) Mjöla händerna och rulla 8 bollar som du plattar till lite. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
5) Pensla med vatten och häll på havregryn. Grädda i ca 15-20 min. Jag brukar kolla tempen inuti och den ska vara ca 92-94 grader.
Har du nåt glutenfritt alternativ?
Kolla in min kategori Glutenfritt här på bloggen, där hittar du flera alternativ. 👌🏻👏🏻