Snabba bullar utan jäst

Hörni, tidigare idag var mamma och pappa här och hälsade på. Jag hade inget fika hemma så tänkte jag skulle testa att baka lite bullar som inte behöver någon jäsning. Har bakat det tidigare men det var typ 100 år sen.

Det var liksom dags igen nu, och som vanligt var det härlig terapi.

SNABBA BULLAR UTAN JÄST, 15 st

75 gram smör

1 dl grädde

1,5 dl mjölk (går bra med 2,5 dl mjölk också)

0,5 dl strösocker

1 krm salt

1 tsk kardemumma, malen (gärna färskmalen)

2 tsk vaniljsocker

3,5 tsk bakpulver

7 dl mjöl

 

Fyllning:

50 gram smör

0,5 dl socker

1 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

 

Garnering:

1 st ägg, vispat

1 dl pärlsocker

 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader.

2) Smält smöret till viss del, jag kör i micron en stund tills en del smält.

3) Häll i smör och resten av alla ingredienser i en bunke.

4) Blanda samman tills du har en smidig deg, den kan vara något kladdig men allt är i sin ordning.

5) Kavla ut degen till en stor rektangulär platta. Är den för kladdig bearbetar du den bara med mjölade händer och mjölad kavel.

6) Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred på degplattan. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar.

7) Pensla bullarna med vispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ät & njut!

107
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
5 years ago

Såg att ”Mellan” verkar bo hos Lina Björling. Ska han jobba på La Perla?

Susanne Plahn
Susanne Plahn
4 years ago

Supergoda!
Barnbarnet älskade dem också. 👍

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne Plahn
4 years ago

Så kul att höra! 👌🏻🥰

Ulrika
Ulrika
4 years ago

Helloj!
Kan man köra degen i bakmaskin?
Har du nåt bra bullrecept på torrjäst också?🤗
Tänkte om man använder torrjäst på annat vis på påsen står det att man ska blanda det med mjölet? Allt mjöl eller en del?
Mvh Ulrika

niiinis
niiinis
Reply to  Ulrika
4 years ago

Du kan köra bakmaskin. Jag brukar göra som med vanlig jäst men jag värmer mjölken till 40 grader. 👍🏼

Ulrika
Ulrika
Reply to  niiinis
4 years ago

Tack🤗

Margita
Margita
4 years ago

Tack för detta recept ! Bullarna var jättegoda .🤗🤗
Nu i dessa Corona tider när jästen är slut i affärerna , så var
detta perfekt . Tack

niiinis
niiinis
Reply to  Margita
4 years ago

Så roligt att du gillar! ❤️

Ebba Stridh
Ebba Stridh
1 year ago

Låter bra recept, måste pröva 👌😍

Tack för receptet 💓

niiinis
niiinis
Reply to  Ebba Stridh
1 year ago

🥰🥰🥰

Nästa inlägg

Födelsedagsvecka

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x