Nu ska du få det där receptet på den där galet goda rabarberkakan som jag gjorde igår. Det fanns faktiskt ingen gräns på hur god den var. Den var lite kladdig längst in och sådär härligt seeeeg ut mot kanterna. Mamma var lyrisk, Tony åt flera bitar och hummade något om det godaste han ätit. Ja men hörni, ni måste testa!
RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA
100 g smör
2 tsk malen kardemumma
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl slantade rabarberbitar
Servera med:
Glass eller vaniljsås
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret.
2) Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
3) Blanda samman mjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker ordentligt. Häll i detta i äggsmeten och blanda runt med en slickepott. Smeten kommer vara riktigt tjock.
4) Häll i smöret och blanda runt med slickepott tills du har en jämn smet.
5) Lägg i bakplåtspapper i en rund springform som är ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och sist de slantade rabarberna. Om det blir mycket så tryck bara till dem lite med handen så de pressas ned i smeten.
6) Grädda i ca 25 min beroende på din ugn. Den ska vara lite kladdig i mitten. Kakan kommer vara stor och fluffig men sjunka ihop efter gräddningen, allt är i sin ordning, det är det som är hela grejen. Pudra med florsocker innan servering och när kakan svalnat av lite.
Ät & njut!
Såg riktigt gott ut
Hur skulle du göra den glutenfri
Bara byta ut mot samma mängd mjölmix och tillsätta 1 msk fiberhusk.
Gjorde den idag! Supergod! Tack för gott recept!
Kul att du gillade!
Låter supersmaskig – kan jag göra kakan dagen innan o bjuda på dagen efter?
Den blir toppengod så också, har testat!
Det var den godaste rabarberkaka jag någonsin har smakat. Och så lättbakad. Tack!!@
Så himla kul att höra! ❤️
Hej!
Funderar på om man kan göra allt förutom o grädda o ha den i soringformen i kylen tills vi ska äta den ikväll ?🐣
Det tror jag absolut. 👌🏻
Prova att låta den skurna rabarbern ligga en timme med socker och kardemumma innan du lägger den på kakan och gräddar! Sååå gott