Dessa godingar måste du testa. Att något så enkelt kan bli så herrans gott!? Ät dessa med lite vaniljvisp så är du hemma.
Muffins fyllda med rabarber och små bitar av jordgubbar visade det sig bli en toppenkombo alltså.
RECEPT ca 12 st:
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl naturell yogurt
3 dl mjöl (för glutenfritt: glutenfri mjölmix)
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
10 jordgubbar
1 stång rabarber
Gör så här:
1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
2. Smält smöret. Tjoffa jordgubbar och rabarber i mindre bitar.
3. Häll smör och yogurt i resten av smeten och vänd ner det.
4. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke.
5. Tillsätt lite i taget av mjölblandningen i smeten och vänd ihop det försiktigt.
6. Fördela i formar, lägg i några jordgubbs- och rabarberbitar i varje, grädda sedan i 175 grader i ca 15-20 minuter.
7. Pudra med florsocker strax innan servering. Du kan med fördel servera lite vaniljsås till också.
Oj så gott det låtet och ser ut hur mycket smet fyller du upp med i formarna?
Kram❤️
Tänk dig ungefär till en tredjedel.
Har aldrig bakat i siliconformar. Något speciellt man ska tänka på? Smörja dom på nåt sätt alls?.. 🙂
Behöver inte göra något alls, det är det som är det fiffiga med dom.
Ok.. 🙂 Nån sa en gång att man behövde blöta ner dom innan.., tyckte det lät konstigt.. & nån har sagt att man ska spraya dom med fett.. Därför jag undrade.., & inte har velat köpa såna för ”krånglet” & ovetskapen.. 🙂