TÀnkte starta veckan med en veckomatsedel. Jag brukar ju göra en pÄ söndag eller mÄndagar. SÄ hÀr kommer den.
MĂ NDAG
I den hÀr rÀtten som jag lagade sÄ bytte jag helt sonika ut köttfÀrsen och tog linser istÀllet. Det blev en perfekt lunch som var godare Àn jag kunde ana. Det Àr textur i linser sÄ det blev tuggmotstÄnd, precis som nÀr man Àter köttfÀrs. Jag gjorde en form av bolognese som blev bÄde mustig och god. En linsbolognese efter mitt egenpÄhittade recept. Tony som inte ens gillar linser tyckte det hÀr blev supergott! Bra betyg!
NINAS LINSBOLOGNESE
150 g linser
2 morötter
2 salladslökar
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1/2 dl creme fraiche
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
Gör sÄhÀr:
1) Skala och riv morötterna grovt. Hacka salladslök.
2) HÀll i olivolja i botten pÄ en gryta. Ha i salladslök och morötter. FrÀs tills allt mjuknat.
3) Ha i alla kryddor, vatten och fond. LĂ„t sedan puttra i 10 min.
4) Ha i creme fraiche och linserna. LĂ„t puttra i ca 3 minuter. Servera med ris, pasta eller en sallad.
TISDAG
Fetaostbakad lax med hemlagad potatismos
ONSDAG
TORSDAG
Kyckling i basilika och dijonsÄs
FREDAG
VECKANS GOTTA
Hej vad Àr det för linssort som blir klar pÄ 3 minuter? Blev jÀtte nyfiken.
FÀrdigÄngad och klar frÄn Bonduelle! VÀrldens bÀsta!