Efterrättstips till helgens middagar kommer nu. Den här pannacottan misslyckas aldrig och den är farligt god verkligen. Nästan så jag gör 2 var när vi äter den här hemma.
Vit chokladpannacotta med ananas och persikopure och riven vit choklad på. Såååå gott! ♥
RECEPT 4-6 portioner:
5 dl grädde
1 st vaniljstång
eller 1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 st gelatinblad
Topping:
Konserverad persika och ananas, färsk mango och vit choklad
Gör såhär:
1) Hacka chokladen i mindre bitar. Jag brukar slå sönder den mot köksbänken när den ligger kvar i förpackningen. Effektivt!
2) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3) Häll i grädden i en kastrull, det går också bra med en blandning av vispgrädde och mjölk eller vatten om man inte vill ha den så fet. Fet är dock godast.
4) Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden. Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.
5) Låt koka upp och sjuda ca 1-2 minuter, den får INTE koka över eller koka för mycket. Då bränner det fast i botten och den smaken vill vi inte ha på vår pannacotta.
(Fiska upp vaniljstången och släng den om du använt dig av vaniljstång.)
6) Lägg i chokladen. Rör om tills den smält.
7) Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.
8) Häll sedan upp i lämpliga glas. Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.
9) Mixa konserverade bitar av persika, ananas och färsk mango till en puré. Riv lite (mycket) vit choklad. Dekorera sedan med puré och vit choklad.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Åååh mums vad gott!!
Sparar receptet!