En klassisk enkel budapestrulle kan väl aldrig bli fel?! Denna underbara glutenfria kaka som går att få hur festlig som helst. För att inte tala om hur gott den smakar, detta är en höjdare!
BUDAPESTRULLE
6 äggvitor
3 dl strösocker
1,5 dl hasselnötter
50 g marsanpulver (kallrörd)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa äggvitorna fluffigt. Tillsätt sockret, lite i taget medan du vispar. Det ska bli toppar i smeten, då är den klar.
2) Vispa i marsanpulver.
3) Finhacka hasselnötterna, använd gärna matberedare. Vänd i dem i äggsmeten.
4) Ha i smeten i en sprits, klipp hål i spritspåsen (om du använder engångs) och spritsa ut långa maskar på en bakplåtpappersklädd plåt.
5) Grädda i ca 20 min. Ta ut och låt svalna helt innan du stjälper upp den på ett annat bakplåtspapper.
6) Vispa grädden och bred ut den över hela, strö på mandarinern. Rulla sedan ihop den (från långsidan) tills du har en rulle.
7) Smält chokladen och ringla över den på kakan. Skär gärna upp i ca 5 cm breda bitar och servera med en klick grädde och mandarin på.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Inspireras av dessa härligt goda recept också:
Kram Nina