Räk och äggtårta – Perfekt PÅSKTÅRTA

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus

Tänkte jag skulle börja tipsa om lite påskrecept. Det kommer ju bara svisha till så har vi påsken här.

Vi börjar med denna grymt goda matiga påsktårta! En riktig höjdare på påskbordet som faktiskt var riktigt svår att sluta äta. Magisk!

RÄK & ÄGGTÅRTA

250 gram mörkt bröd (typ kavring)

100 gram smält smör

Fyllning:

5 gelatinblad

450 gram phialdelphiaost

2,5 dl creme fraiche 34 %

1 rödlök finhackad

1 burk med röd kaviar/stenbitsrom

500 gram räkor med skal

4 msk finhackad färsk dill

1 msk nypressad citronsaft

salt & peppar

1 krm cayennepeppar

Dekoration:

Ägg, räkor, dill, stenbitsrom eller lite vad du själv vill ha och gillar.

Gör såhär:

1) Mixa brödet med stavmixer, smält smöret i en kastrull och blanda sedan i brödsmulorna. Rör tills det blir lite degigt.

2) Fördela ut i en springform med avtagbara kanter ( cirka 24 cm var min),  platta till allt och ställ i kylen.

3) Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche och philadelphiaost.

4) Finhacka löken (en halv om det är en större lök) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och stenbitsrom. Smaka av med salt & peppar.

5) Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme, det ska smälta samman till en vätska. Vänd ner det och rör om i smeten tills de är väl blandat. Klicka sedan i hela smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar, gärna över natten om det går.

Dekorerar den gör du strax innan servering!

Just nu kan du förboka ett signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”. Finns i begränsad upplaga. Beställ  ➡️ HÄR!

Img 1810.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

400
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie Näsman
Marie Näsman
5 years ago

Gjorde den till julen. Den var fantastiskt god. Gör den gärna flera gånger

Annika Åberg
Annika Åberg
4 years ago

Helt underbart god. Ätit den tre ggr n, jag har gjort den en gång och dottern två ggr. Kommer bli ett stående inslag hos både mig och dottern. Tack för receptet 👍

niiinis
niiinis
Reply to  Annika Åberg
4 years ago

Sååå kul att ni gillar! ❤️❤️❤️

Anna Larsson
Anna Larsson
2 years ago

Hej! Kan man hoppa över gelatinbladen? Vad gör dom för skillnad i smeten? Nyfiken 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Anna Larsson
2 years ago

Gelatinbladen håller ihop det, går tyvärr inte utan.

Nilla
Nilla
1 year ago

Hej!! Jag undrar om det går bra att hoppa över romen eller om du har något tips på vad jag kan använda istället? Tack 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Nilla
1 year ago

Du skulle faktiskt kunna hoppa över den.

Nästa inlägg

Lycklig dag

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x